Dispută între ministrul de Interne și Sindicatul Europol pe tema reorganizării Poliției Române

Este supărare mare în Poliție. Polițiștii sunt supărați pe ministrul de Interne, Marcel Vela, pe care îl acuză că ar fi început marea reorganizare promisă, fără a-i consulta pe cei vizați de reorganizare.

Pe surse circulă un proiect de restructurare a ministerului care a fost hotărât în cerc restrâns, fără ca nici măcar structurile asupra cărora se răsfrâng modificările să fie consultate, iar cu acest plan de reorganizare ministrul Vela ar intenționa să se prezinte în CSAT pr 15 ianuarie pentru a obține avizul să procedeze la executarea acestor modificări.

„Am constatat cu stupoare că această reorganizare și reformă a Poliției Române, pentru că în momentul de față ne aflăm la cel mai scăzut procent de încredere al populației în această instituție, iată se realizează într-un weekend, adică într-o zi și jumătate.

Sigur, s-au transmis propuneri din teritoriu până astăzi la ora 10.00 (duminică, n.r.) astfel încât și cei de la IGPR să le centralizeze pentru mâine dimineață. Vă dați seama că nu putem vorbi sub nicio formă despre o reformă, ci este un lucru caraghios că cineva are pretenția ca într-o zi și jumătate să analizeze tot ce înseamnă necesitatea sistemului ca și structură”, a spus liderul Sindicatului Europol, la Antena 3.

  • „Nu este niciun plan secret, dar sunt unii lideri de sindicat care vor să-și facă o campanie internă, să nu-i zic ‘electorală’, să-i spun sindicală, pentru că vreau să știe toți românii, în Poliția Română există sindicate și sunt foarte multe.

 

  • Fiecare dorește să atragă cât mai mulți polițiști ca membri în sindicatul pe care îl conduce, mai mult sau mai puțin în interesul Poliției și nu în interesul liderilor de sindicat și atunci vin cu tot felul de vești bombă, postează tot felul de documente pe care le interpretează creând anumite diversiuni. Și-mi asum acest lucru când spun că ei creează diversiuni”, a declarat, duminică, tot la Antena 3.

„Săptămâna trecută am avut întâlnire cu comanda ministerului, și nu e vorba doar de Poliția Română (…) propunându-le ca într-o săptămână de zile, să nu spună unii că eu decid restructurări, reamenajări și eficientizări ale structurilor ministerului, să discute, să analizeze variante, principii, propuneri”, a precizat Marcel Vela.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare