Distrugerea barajului de la Nova Kahovka: R.Moldova transmite Ucrainei un lot de ajutor umanitar în valoare de 4,2 mln. lei

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat acordarea Ucrainei a unui lot în valoare de 4,2 milioane lei drept asistență internațională umanitară pentru gestionarea consecințelor ecologice și umanitare, provocate de distrugerea barajului de la Nova Kahovka. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței din această seară, transmite Deschide.md.

Lotul de asistență include stații de pompare a apei, bărci gonflabile, produse alimentare, precum și echipamente necesare pentru înlăturarea consecințelor inundațiilor.

Bunurile vor fi oferite din rezervele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ale Agenției Rezerve Materiale.

Despre acordarea unui ajutor Ucrainei a declarat joi, 8 iunie, prim-ministrul Dorin Recean. Șeful Executivului a menționat că în Ucraina ar urma să plece și o echipă de pompieri pentru a participa la misiunile de salvare în zona barajului de la Nova Kahovka, distrus zilele trecute de o explozie.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare