Doi polițiști de frontieră au fost înjunghiați în Timiș, încercând să prindă migranți; ministrul de Interne Predoiu vrea să primim și mai mulți

Doi polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au fost înjunghiați în timp ce încercau să prindă mai mulți migranți și două călauze, informează tvrinfo.ro, conform r3media.ro.

Polițiști de frontieră au prins în flagrant astă noapte, în județul Timiș, un grup de migranți și mai multe călăuze, în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad, pe direcția Km 501.

Polițiștii au fost atacați în timp ce urcau un grup de migranți într-un aufomarfar, într-o parcare de pe autostrada A1, Timișoara – Arad. Două călăuze au reușit să fugă și sunt căutate. Polițiștii înjunghiați au ajuns la spital și sunt în stare stabilă.

„În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect tăietor cu care a rănit doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune”, transmite Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Migranții și călăuzele au încercat să fugă, iar polițiștii au tras 13 focuri de armă în încercarea de a-i prinde. Opt migranți și o călăuză au fost retinuți, iar două călăuze au reușit să fugă.

Polițiștii răniți au fost duși la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, din Timișoara. Starea lor este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Poliția de Frontieră și IPJ Timiș le caută pe cele două călăuze cu drone și cu și o autospecială cu termoviziune.

Acest incident violent vine în contextul în care Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a spus că România e pregătită să implementeze pactul privind migrația și azilul. Țara noastră deja ar fi demarat activități în această direcție.

Pactul Migraţiei şi Azilului, adoptat de PE, înăspreşte regulile privind dreptul de azil, dar include şi cote obligatorii de refugiaţi pentru statele membre, sau ca alternativă o contribuţie de circa 20.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat, pentru a ajuta ţări din prima linie, cum este cazul Italiei.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare