joi, noiembrie 30, 2023

Doina Pană: PNL și USR se opun cu nonșalanță la tot ce înseamnă binele românilor

PNL și USR mint și se se opun cu nonșalanță la tot ce înseamnă binele românilor, a afirmat marți deputata PSD Doina Pană.

„E mai bine de un an de când am luat hotărârea să-mi continui cu demnitate până la final mandatul de deputat -din respect pentru cei care m-au investit prin votul lor să-i reprezint- și să plec apoi definitiv din politica românească, devenită de la an la an, de la lună la lună, tot mai antiromânească! Pe măsură ce timpul se apropie, ascultând săptămânal în ședințele de Plen intervențiile colegilor de la PNL și USR, îmi întăresc concluzia că acești indivizi, aleși de români să-i reprezinte, se opun mințind cu nonșalanță la tot ce înseamnă binele românilor și respectarea României! Astăzi a fost „cireașa de pe tort”!„, a precizat Doina Pană, într-o postare pe Facebook.

Deputata a amintit că în 4 iunie 2020, s-au implinit 100 de ani de la semnarea tratatului de la Trianon prin care se recunoștea internațional apartenența Transilvaniei de România.

„Atunci, la propunerea PSD, am votat în Parlamentul României o lege cu caracter simbolic, prin care ziua de 4 iunie să fie declarată Ziua Tratatului de la Trianon. Ce-a făcut marele român Klaus Verner Iohannis, președintele României? În loc s-o promulge, a contestat-o la CCR! Apoi, când CCR s-a pronunțat că e perfect constituțională, în loc s-o promulge, a trimis-o înapoi Parlamentului spre reexaminare! Să reexaminezi ce? A trecut de Senat neschimbată (ce putea să se schimbe?!) și astăzi, după două luni de tergiversare în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților (președintele liberal al comisiei, ca să n-o pună pe ordinea de zi, n-a convocat nici-o ședință timp de două luni!!!) a ajuns la votul final. Știți ce-au făcut și USR și PNL, alături de UDMR? Au cerut să nu fie votată și să fie întoarsă, din nou, la comisie!!! Noroc cu „majoritatea toxică” creată de celelalte partide care a făcut ca legea să rămână și să treacă la vot cu 175 voturi (Pentru) la 108 voturi (Împotrivă și Abțineri)„, a arătat aceasta.

Doina Pană a adăugat că tot astăzi, a fost votată în unanimitate legea prin care ziua de 3 iunie să fie declarată Ziua biciclete. „Da, e bine să încurajezi mișcarea prin lege dar să refuzi să-ți promovezi istoria prin lege, asta cum se poate traduce???„, a concluzionat social-democrata.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner