Dorel Căprar, liderul PPU(social liberal) Arad: Este inacceptabil ca aderarea României la spațiul Schengen să fie tergiversată din „rațiuni subiective” în condițiile în care ROMÂNIA asigură securizarea frontierei estice a UE

Este inacceptabil ca aderarea României la spațiul Schengen să fie tergiversată din „rațiuni subiective” în condițiile în care ROMÂNIA asigură securizarea frontierei estice a UE, fiind (în același timp) cel mai avansat „bastion” al NATO din întreaga Europă!, transmite liderul PPU(social-liberal) Arad, Dorel Căprar, pe pagina sa de socializare.

Căprar: NU MAI ÎNGENUNCHIAȚI ROMÂNIA!

”Am mai spus-o și o repet: România este ACUM (mai mult ca niciodată) ABUZATĂ în cel mai perfid mod!În aceste vremuri „tulburi” construcția geo- politică și strategică a Europei, se confruntă cu o criză de identitate fără precedent.

Există interese uriașe pentru destabilizarea și subminarea angajamentelor externe pe care România și le-a asumat. În același timp, lipsa de viziune a unor strategi europeni riscă să genereze un recul euro-sceptic a cărui propagare este accelerată de interese ostile și de o propagandă segregationista din ce în ce mai agresivă! 

Am avut in această perioadă întâlniri cu oameni politici de prim rang, care activează la vârful „jocurilor de putere” europene. Le-am ascultat punctele de vedere (argumentate și elaborate) și am încercat să le înțeleg ingrijorarea față de traiectoria tot mai neclară a proiectului european.”, scrie Căprar pe facebook.

În aceeași postare, fostul președinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaților spune că în toată această „învolburare” pătimașă, și-a exprimat de fiecare dată o întrebare firească:

  • UNDE (MAI) este situată ROMÂNIA în „arhitectura” Europeană ?
  • Reprezentăm un vector de constanță și stabilitate? Suntem percepuți ca parteneri loiali și statornici sau (din cauza gravelor carențe diplomatice din ultimii ani) acceptăm să fim tratați ca și piață de consum, sursă de materie prima.. forță de muncă .. și atât? Până la urmă este vorba de interesul național. Care trebuie să primeze. Întotdeauna. Cu orice risc și în fața oricărui compromis!

”Suveranitatea, independența și integritatea teritorială a României , NU SE NEGOCIAZĂ!

Cum, de asemnenea, NU pot fi suprimate drepturi constituționale (indiferent de motivație sau context) „Tratamentul inegal” dubla măsură și „atitudinea preferențială” nu TREBUIE tolerate sau acceptate prin non-combat!”, mai transmite fostul parlamentar.
Căprar: Compromisul politic trebuie să se oprească întotdeauna în fața INTERESULUI acestui popor.
”Este inacceptabil ca aderarea României la spațiul Schengen să fie tergiversată din „rațiuni subiective” în condițiile în care ROMÂNIA asigură securizarea frontierei estice a UE, fiind (în același timp) cel mai avansat „bastion” al NATO din întreaga Europă!
  • Cei care au puterea și autoritatea de a reprezenta interesele României, TREBUIE(!) să țină cont de toate acestea! Acest popor nu va sta în „genunchi” în fața niciunui interes ostil. N-am făcut-o și nu o vom face niciodată”

”Umanist fiind, înțeleg mai mult ca oricând „vibrația” cuvintelor rostite de cel mai titrat diplomat român al tururor timpurilor:

„Nu poate fi fericire fără libertate, nu poate fi libertate fără putere, şi noi românii nu vom putea fi puternici până când nu ne vom uni cu toţii într-unul şi acelaşi corp politic”.
Nicolae Titulescu.
  • Iar acest „corp abuzat” trebuie să redevină o NAȚIUNE! ROMÂNIA!”, conchide liderul PPU(social-liberal) Arad.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare