Două cicliste au refuzat să urce pe podium după ce o „femeie“ transgender a câștigat cursa: Destul, e destul!

Biciclistele care s-au plasat pe locurile 2 și 3 la o cursă de ciclism din Colorado au refuzat să urce pe podium pentru ședința foto după ce un bărbat care pretinde că este o „femeie” transgender a câștigat duminică o cursă la categoria feminină, conform Breitbart, scrie r3media.ro.

Lesley Mumford, care susține că a „trecut” de la bărbat la femeie în 2017, a câștigat primul loc la categoria feminină la Desert Gravel Co2Ut de 100 de mile de duminică. Totuși, el a fost singurul care a urcat pe podium, deoarece celelalte medaliate au refuzat să participe la ceremonie, potrivit New York Post.

„Nu am idee de ce atât de mulți oameni au căzut înainte de podiumuri, dar au făcut-o”, a scris Mumford în descrierea unei fotografii care îl arată stând singur pe pe podium.

„Jur că nu am fost singurul din grupa mea de vârstă”, a adăugat el.

Nici Lindsey Kriete, clasată pe locul al doilea, nici Michelle Van Sickle, pe locul trei, nu au explicat public de ce au evitat să urce pe podium. Cu toate acestea, mulți numesc dispariția lor un „protest tăcut”, inclusiv Inga Thompson, de trei ori olimpică, de 10 ori campioană națională și medaliată la Turul Franței.

„Femeile refuză să urce pe podium cu bărbatul! Bine au făcut!!!”, a scris Thompson.

Fostul campion de înot NCAA, Riley Gaines, le-a lăudat pe cele două femei care au zis pas ședinței foto și l-au lăsat singur pe sportivul transgender.

„Destul, e destul!”, a scris Gaines pe Twitter. „Podium gol, cu excepția masculinului care a terminat în mod natural deasupra tuturor femeilor la categoria feminină. În ciuda faptului că exista o categorie non-binară/trans în care ar fi putut concura cu ușurință. Continuați, fetelor!”, a mai scris Gaines.

Deși a existat o categorie pentru persoanele non-binare, Lesley Mumford a preferat să concureze împotriva femeilor.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare