Dragnea – avertisment pentru Meleşcanu: I-am solicitat să le ceară ambasadorilor să le cuantifice avantajul pentru statul român; N-am primit

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat joi seara, la Antena 3, că i-a solicitat la congres ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, un raport privind acţiunile în avantajul României a ambasadorilor noştri, dar nu a primit nimic în acest sens.

El a adăugat că, din punctul său de vedere, relaţia ţării noastre cu SUA este fundamentală, pentru că nu există nici un alt aliat posibil care să ne dea garanții de securitate mai mari decât America.

„Nu cred în Armata proprie europeană. România nu poate intra în astfel de aventuri. Trebuie să construim niște relații de colaborare economică și nu numai cu câteva state importante din UE. Aceste relații nu se pot construi doar comunicând cu ambasadorii aici. România trebuie să aibă niște prieteni buni pe care România o tot alimentează, dar dacă pentru o achiziție importantă nu se discută cu președintele Franței, cu cancelarul, ci prin ambasadori, atunci ne orientăm acolo unde se pot construi astfel de relații. (…)  Eu nu cred că politica noastră externă este gestionată cum trebuie. 

  • Orice ambasador UE merge fără jenă, fără rezervă, unii chiar cu mare tupeu, ca compania cutare să câștige licitația. Unii chiar și scriu.

Liviu DragneaAmbasadorii noștri trebuie să aibă și ei un mandat, ia să vedem tu ce ai făcut pentru România?

Eu la congres am cerut asta public domnului Meleșcanu, să le ceară ambasadorilor să le cuantifice avantajul pentru statul român. N-am primit. Deci nu există. Atașații comerciali, la fel. Nu suntem pe persoană fizică în funcție”, a afirmat preşedintele PSD.

Potrivit lui Dragnea, „minciuna asta a lui Iohannis, aberația asta dictatorială a lui, că el deține monopolul politicii externe, e neconstituțională”.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare