Dragnea dă asigurări că nu se va desfiinţa pilonul II de pensii / Ponta şi Cîţu – pregătiţi cu plângeri penale

pensii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări că nu s-a luat nicio decizie, nici la nivelul conducerii partidului, nici a coaliţiei, care să ducă la naţionalizarea sau la desfiinţarea pilonului II de pensii.

Dragnea a calificat informaţiile de acest gen ca fiind mincinoase.

„O informaţie de acest gen, care este sută la sută mincinoasă, poate destabiliza într-adevăr economic şi social România şi poate aduce atingere securităţii naţionale. Nu ştiu ce a spus dl şef de la Prognoză. O guvernare se exercită în baza unui program de guvernare aprobat în Parlament şi care este public. (…) Nu există niciun fel de decizie adoptată în Guvern, decizie adoptată în partid, o decizie adoptată în coaliţie, care să cuprindă următoarele lucruri: Unu – nu s-a discutat, nu se discută şi noi nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desfiinţarea pilonului II de pensii aşa cum a început să se rostogolească prin anumite televiziuni şi îi rog cu foarte mare respect să nu se mai rostogolească astfel de informaţii mincinoase. 

Dancila dragnea pensiiDoi – Nu există nicio decizie pentru a se înlocui contribuţiile care acum merg de la bugetul asigurărilor sociale de stat către pilonul II de pensii”, a declarat Dragnea la finalul unei şedinţe a Biroului Permanent Naţional al PSD, care a avut loc luni la Parlament.

Liderul PSD a precizat că nu naţionalizează pilonul II şi nu se înlocuieşte această contribuţie, această parte de 3,75% din tot bugetul de pensie cu impozitul pe venit, cu o cotă din impozitul pe venit.

Ponta şi Cîţu – pregătiţi cu plângeri penale

În cursul zilei de luni, fostul premier Victor Ponta a anunţat că. în cazul în care Guvernul va lua banii din pilonul II de pensii, va depune plângere penală.

„Nu sunt de acord de principiu cu folosirea plângerilor penale în lupta politică – ce a făcut recent Orban am spus deja că este o prostie – pentru decizii politice /bune sau proaste/ se dă socoteală în Parlament şi la alegeri. Când vine vorba însă de banii mei (şi ai dvs) acumulaţi la pilonul 2 de pensii lucrurile sunt însă total diferite – acei bani NU sunt ai statului, ci au fost plătiţi de mine (şi de toţi cei care aveau în 2006 sub 35 de ani) şi îmi aparţin/ dacă Guvernul îi va lua, aceasta nu este o decizie politică şi fapta reprezintă infracţiunea de furt calificat sancţionată de Codul penal! Dacă se vor fura de către Guvern banii mei acumulaţi la Pilonul 2 voi depune şi eu plângere penală pentru suma pe care am plătit-o în fiecare lună din ultimii 12 ani. Plângerea va fi pentru suma acumulată în contul meu şi împotriva tuturor celor care vor semna ordonanţa de urgenţă sau proiectul de lege”, a anunţat Victor Ponta într-o postare pe Facebook.

Tariceanu Ponta Dragnea
sursa foto: psnews.ro

El a amintit că a preluat funcţia de prim-ministru în 2012, când exista o mare nevoie de bani pentru a fi plătite salariile şi pensiile tăiate de Traian Băsescu şi pentru returnarea împrumutului făcut la FMI.

„Dar niciodată nu am acceptat ideea că am putea lua banii de la Pilonul 2 ca să acoperim nevoile de atunci (deşi mi-a fost propusă chiar de către oamenii care acum îi stau alături lui Liviu Dragnea)! Dincolo de faptul că este vorba de un furt de la milioane de oameni care muncesc cinstit în România – este şi o distrugere a viitorului acestora!”, a argumentat Ponta.

Tot luni şi senatorul liberal Florin Cîţu a anunţat că, în cazul în care Pilonul II de pensii va fi naţionalizat, va depune plângere penală împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, premierului Viorica Dăncilă, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi a vicepremierului Viorel Ştefan.

florin-citu-facebook„Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie. Asta se întâmplă cu PSD de trei zile încoace. În cazul în care Liviu, Olguţa, Vasilica, Viorel şi Eugen vor naţionaliza banii din Pilonul II de pensii, vă spun ce fac. Voi depune plângere penală împotriva găştii de mai sus, pe care o voi semna personal şi vă aştept şi pe voi toţi să semnaţi alături de mine. Numai aşa îi oprim! Nu mai merge cu jumătăţi de măsură! Este vremea lucrurilor serioase!”, a afirmat Cîţu într-o postare pe Facebook.