Dragnea: Avem elemente de poliţie politică în România

Liviu Dragnea

Preşedintele PSD susține că trebuie făcută o anchetă serioasă în urma acuzaţiilor aduse Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi este bine că s-a autosesizat Inspecţia Judiciară, însă nu poate fi vorba doar despre abateri disciplinare, existând „elemente penale foarte serioase”.

Dragnea afirmă că, dacă înregistrărite prezentate în spaţiul public se dovedesc adevărate, „avem elemente de poliţie politică în România”.

„Cel mai important lucru este că Inspectia Judiciară s-a autosesizat. Eu cred că trebuie făcută o anchetă rapid pentru a vedea dacă înregistrările sunt adevărate, şi par adevărate, şi trebuie luate măsuri rapid pentru că astfel de practici să nu se mai întâmple în România”, declarat Dragnea.

Liderul social-democraților susține că trebuie stabilit dacă înregistrările sunt adevărate.

„Dacă se dovedesc a fi adevărate avem elemente de poliţie politică în România, părerea mea”, a mai spus Dragnea, adăugând că există „elemente penale foarte serioase”.

Antena 3 a difuzat înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.