miercuri, februarie 28, 2024

Dragnea: Războiul dintre români şi români trebuie să înceteze

Războiul dintre români şi români trebuie să înceteze, a declarat miercuri preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la şedinţa solemnă a Parlamentului.

„Împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire reprezintă cea mai mare sărbătoare a României, şi este de datoria noastră de a continua acest proces şi de a consolida poziţia României în Uniunea Europeană şi în NATO. (…)  De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în cadrul NATO, astfel încât să asigurăm relaţii puternice de securitate şi stabile. Toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România, iar noi, oamenii politici, avem datoria să ne comportăm ca adevăraţi români. Ne aflăm într-o competiţie permanentă, e firesc că aşa funcţionează democraţia, ne criticăm, ne atacăm, iar, din păcate, uneori, mergem prea departe.

  • Cred, încă, că în ceea ce priveşte România, în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor majore ale României trebuie să fim, în primul rând, români, să fim oameni politici, ca oameni de partid, dar să fim patrioţi în ceea ce priveşte România. (…) Să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa.

Să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat recent când în pe au fost români care au votat împotriva României. Nu putem justifica în niciun fel aşa ceva, este expresia cea mai puternică a dezbinării noastre.

Trebuie să încetăm acest război între români şi români pe care îl ducem de prea multă vreme în fără ţării şi în interiorul ţării. Vă asigur că nu asta vor cei care ne-au votat pe toţi. Ca şi dvs, eu ţin la ţara mea, iubesc România şi sunt pregătit, şi eu şi colegii mei, să colaborăm cu toată lumea în interesul naţiunii”, a afirmat Dragnea.

El crede că la fel gândesc şi ceilalţi din grupurile politice parlamentare, dar mai ales cei care au votat.

„Şi îi invit pe toţi să construim împreună o strategie pentru această ţară, îi invit pe toţi să construim o nouă strategie politică, o strategie românească în care să se regăsească marile obiective ale României. Separat putem fi frânţi unul câte unul, s-a mai întâmplat în istoria noastră, împreună putem fi o forţă de nestăvilit. Împreună putem construi o Românie puternică în europa, în lume pentru consolida Marea unire pentru încă 100 de ani de acum înainte, deci pentru toate veacurile de aici înainte”, a mai spus liderul PSD.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner