Dragoş Damian: „Odorheiul Secuiesc. România Educată. Grevele profesorilor. Foști miniștri ai educației care au distrus învățământul profesional. Sistem academic copleșit de sinecuri politice și de familie, fără legătură cu piața muncii. Absolvenți de limbi străine care lucrează la mall. Foști miniștri ai educației care au fost miniștri ca să-și tragă fonduri europene în folos personal”

Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România), a reacționat la tragedia de la Odorheiul Secuiesc, acolo unde un elev a murit și trei au fost răniți, după ce un perete al internatului școlar unde erau s-a prăbușit peste ei, scrie r3media.ro.

„Odorheiul Secuiesc. România Educată. Grevele profesorilor. Mașinărie de meditații care a devenit un sistem de educație în sistemul de educație.

Foști miniștri ai educației care au distrus învățământul profesional. Sistem academic copleșit de sinecuri politice și de familie, fără legătură cu piața muncii. Absolvenți de limbi străine care lucrează la mall. Foști miniștri ai educației care au fost miniștri ca să-și tragă fonduri europene în folos personal.

Fondul clasei, atențiile pentru profesori. 35 de mii de studenți români în Olanda. Brain drain cu complicitatea sistemului academic – pregătim ingineri în facultăți cu predare în limba germană. Șmecherii cu cornul și laptele.

Sistemul privat de învățământ care căpușează sistemul public de învățământ. Cultura „Dorel”, ești de ocară dacă vrei să devii meseriaș.

Foști miniștri ai educației care știu ce este de făcut după ce au fost miniștri ai educației. Școli cu trei schimburi, școli fără elevi. Modelele de viață sunt influencerii de pe rețelele de socializare.

Cel mai mare NEET din UE în categoria de vârstă 16-25 ani – tineri care nu muncesc, nu învață, nu sunt într-un sistem de instructaj. Școală altfel la mall, la filme și în excursii, nu în fabrici, pe șantiere sau în ferme.

Infrastructură școlară construită de Elena și Nicolae Ceaușescu. Șmecherii cu manuale școlare. Creșteri de salarii la profesori fără stabilirea unor criterii de performanță. Zero cercetare și dezvoltare. Părinți care își pregătesc din grădiniță copiii să plece în străînătate.

Unde se duc 140 milioane lei pe care îi plătesc anual în taxe, impozite și contribuții? Autobuze școlare cu 400.000 de km la bord. Profesori tineri demotivați, profesori seniori în burn-out, 30% din profesori la vârsta de pensionare. Șmecherii cu materiale de construcții care duc la tragedii.

România Educată. Odorheiul Secuiesc”, a scris Damian.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare