Dramatic! Peste trei milioane de români au plecat din țară între 2008 și 2022. Ciolacu zice că vina aparține întregii clase politice

Peste trei milioane de români au emigrat în ultimii 15 ani. Afirmația aparține premierului Marcel Ciolacu, prezent la întâlnirea specială a celor de RePatriot din capitala țării, scrie canal33.ro.

Premierul a indicat faptul că cele trei milioane de români au emigrat în perioada 2008-2022!

„Datele exacte despre câţi români sunt în diasporă în acest moment diferă de la analişti la analişti. Din punctul meu de vedere, dacă îi adăugăm şi pe cei aproape 1,2 milioane de români plecaţi din Republica Moldova, ne apropiem de peste 6,5 milioane de români. Suntem fruntaşi la acest lucru în toată Europa şi în afară de cifre, în spatele lor, de fapt, regăsim oameni, oameni care muncesc din greu, oameni care suferă, oameni care sunt departe de casă, departe de familiile lor”, a subliniat Marcel Ciolacu joi, 3 octombrie, în cadul Summitului RePatriot.

A mai adăugat însă și amănuntul conform căruia în 2023, 190.000 de români au preferat să revină acasă.

„Eu cred că vremurile în care vorbeam de România de acasă, România din diaspora, România de stânga sau România de dreapta, România urâtă şi împărţită între buni şi răi, într-o Românie rurală și una urbană, nu mai sunt de actualitate. Eu cred că avem o singură Românie şi mai cred că ne dorim cu toţii să avem o singură Românie şi ne dorim cu toţii să vă întoarceţi acasă. Dramele pe care le-aţi creat în familiile dumneavoastră când aţi plecat, eu cred că încet-încet trebuie să se închidă. Anul trecut a fost pentru prima oară când s-au reîntors în România 190.000 de români. La cum arată trend-ul din anul acesta, veţi vedea că anul acesta se vor întoarce şi mai mulţi români. Se întorc și foarte mulţi medici. Am stopat odată exodul de medici”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Șeful PSD și deopotrivă al celui mai important partid politic din România mai spune că vina pentru cele întâmplate aparține întregii clase politice.

„Eu cred că toată clasa politică este vinovată. Au fost primii ani după Revoluţie, normal, când am avut motive clare de ce să plecăm. Au vizat calitatea vieţii, serviciile în sănătate, serviciile în educaţie şi, nu în ultimul rând, venituri mai mari”, a indicat premierul, adăugând însă și faptul că „avem o mare şansă, pentru că avem o ţară, una dintre cele mai sigure ţări din Europa, care este mult mai sigură în acest moment decât Spania, Italia sau Marea Britanie, unde avem mari comunităţi de români”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare