Drame la Complexul Energetic Oltenia! Oamenii care au intrat în greva foamei, li se face deja rău!

„Se consumă adevărate drame la Complexul Energetic Oltenia. Zeci de foşti salariaţi au intrat în greva foamei, în faţa companiei. Oamenii au fost dați afară, fără preaviz, după ce compania s-a folosit 2 ani de serviciile lor. Din cauza caniculei, oamenii au început să leșine”, conform Antena 3, scrie national.ro.

„Conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis, în cele din urmă, să îi dea afară, fără preaviz. Din cauza caniculei, oamenilor a început să li se facă rău, așa că ambulanțele au fost chemate pentru a le oferi îngrijiri medicale. Cu toate acestea, aceștia spun că nu vor renunța la protest până când nu vor fi reangajați.

În cele din urmă, liderii protestatari au fost primiți la discuții de membrii directoratului Complexului Energetic Oltenia, însă, până în acest moment, nu s-a găsit o soluție, mai susţine sursa amintită.

Dacă prețurile la energie vor ajunge la 180 euro MWh, Comisia Europeană și Consiliul pot declara o stare de criză la nivel regional sau pe teritoriul UE, potrivit unei noi Directive europene.

În acest caz, statele membre pot lua măsuri de reglementare a prețurilor sub nivelul costurilor, care vor fi aplicate pentru 80% din consumul populației și 70% din consumul întreprinderilor. Criza prețurilor poate fi declarată pe o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire a acesteia.

O nouă Directivă europeană, care modifică actele normative privitoare la îmbunătățirea organizării pieței energiei electrice a Uniunii, abordează accesul la energie la prețuri accesibile în timpul unei crize a prețurilor la energie electrică.

Mai exact, Consiliul UE poate declara, la propunerea Comisiei Europene, printr-o decizie de punere în aplicare, o criză a prețurilor energiei electrice la nivel regional sau la nivelul Uniunii.

Pentru aceasta trebuie confirmată existența unor prețuri medii foarte ridicate pe piețele angro de energie electrică, de cel puțin două ori și jumătate mai mari decât prețul mediu din ultimii cinci ani și de cel puțin 180 euro/MWh, situație preconizată a continua timp de cel puțin șase luni”, scrie national.ro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare