După ce au ignorat suspendarea activității 34 de baruri și restaurante au plătit peste 20 de milioane de lei. Clotilde Armand: „A fost o muncă uriașă”

Acțiune de amploare în restaurantele și barurile din Sectorul 1. După ce a fost suspendată activitatea a 34 de baruri și terase, patronii acestor localuri au decis să ignore decizia autorităților și să continue activitatea de prestări de servicii. La o verificare a respectării dispozițiilor, autoritățile au dat amenzi de peste 20 de milioane de lei.
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, spune că toți primarii au această pârghie legală.
„Am adus 20.025.980 lei la bugetul de stat, venituri ilicite obținute de 34 de baruri și restaurante/ terase din centrul Capitalei. Patronii acestor societăți au ignorat dispozițiile Poliției Locale Sector 1 de suspendare a activității, nu au făcut niciun demers în vederea autorizării și au ținut deschise restaurantul sau barul.
Din diferite motive, niciun primar din România nu pune în aplicare dispozițiile OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă: „desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial în perioada suspendării activităţii comerciale se sancţionează cu amendă, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat”. La Sectorul 1 aplicăm legea.”, anunță primarul Sectorului 1.
Armand mai spune că activitatea a fost suspendată pentru nereguli care țineau de siguranța cetățenilor dar și că birocrația din spatele unei astfel de acțiuni este foarte stufoasă.
„Autorizația de funcționare este actul administrativ prin care se stabilesc regulile de funcționare și care atestă faptul că agentul economic le îndeplinește pentru a funcționa, astfel încât să nu existe riscuri de siguranță a alimentelor, siguranță și sănătate a populației ori siguranță la incendiu. În goana după bani, sunt patroni care ignoră legea și sănătatea clienților.
A fost o muncă uriașă, multă birocrație, procedură este una complexă, iar dispozițiile legale în materie nu sunt armonizate, dar am reușit să-I dăm de capăt.
Până în prezent, instanțele au emis hotărâri judecătorești definitive prin care au respins plângerile depuse de agenții economici, menținând dispozițiile proceselor verbale de sancționare. Procesele verbale de sancționare în care au fost consemnate aceste venituri au fost transmise de Compartimentul Control Activități Comerciale din cadrul Poliției Locale Sector 1 către ANAF, în vederea executării acestor venituri realizate ilicit, deoarece sumele în cauză se fac venit la bugetul de stat.”, scrie Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare