După validarea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ, USR anunţă că nu mai vrea vot secret în Parlament

Parlamentarii USR au anunţat joi că au iniţiat un proiect care vrea să elimine procedura de vot secret din Parlament.

„Pentru ca situaţii precum cea creată de votul pentru şefia Consiliului Legislativ (n.r. – a lui Florin Iordache) să nu mai existe şi parlamentarii să nu se mai poată ascunde în spatele votului secret, USR depune un proiect de modificare a Regulamentului comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor. Proiectul de hotărâre a Parlamentului modifică şi completează Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în sensul eliminării votului secret şi transparentizării totale a activităţii aleşilor”, a precizat un comunicat de presă al USR.

Concret, proiectul stipulează că votul în comisii este deschis şi că „votul deputaţilor şi al senatorilor este personal” şi „întotdeauna deschis”. Inclusiv în ceea ce priveşte acordarea votului de încredere Guvernului, respectiv retragerea încrederii acordate prin adoptarea unei moţiuni de cenzură.

Deputatul USR Claudiu Năsui, iniţiator, susţine că reprezentanţii aleşi de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanţilor pentru alegerile lor. „Haideţi să nu ne mai ascundem după voturi secrete şi să nu mai facem jocul unor politicieni care se ţin cu dinţii de scaun şi de putere. Zilele acestea, am asistat la o situaţie absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat. Dar, votul secret nu trebuie să fie regula. Această reminescenţă a anilor 90 nu trebuie să mai fie obligatorie”, a afirmat Claudiu Năsui.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare