Editorial de Orlando Culea: Spitalul demn de ,,almanahe”

Orlando culea

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, anunţă construcţia ”celui mai modern spital de urgenţă din Bucureşti”, Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare”, care va avea, in visurile sale, 1.015 paturi, 37 de săli de operaţie şi două heliporturi, investiţia fiind estimată la o jumătate de miliard de euro.

  • Singurul lucru cert in aceasta noua escrocherie este suma de furat, 500 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Primăria sector 1, Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în Sectorul 1 şi va fi cel mai modern spital de urgenţă din Bucureşti, o unitate medicală de categoria IA.

“Spitalul este o necesitate pentru Bucureşti, un proiect de suflet”, mărturisește Dan Tudorache. Nu ne spune însă pentru cine. Licitaţia pentru construirea Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 ar fi demarat la sfârşitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 precizează că, până în prezent, 30 de firme internaţionale au solicitat clarificări despre acest proiect. Circulă zvonuri că doar una singură întrunește condițiile impuse în caietul de sarcini, confecționat la comandă și oferit cu dedicație unei firme din Turcia. Iar în spatele acestei firme ar fi un „olandez”.

Megaproiectul a fost ani de zile uitat în sertar, fără a fi șters de praf macar și aruncat acum pe piață, împuscând doi iepuri dintr-un foc, campanie electorală pentru Tudorache și fonduri pentru prieteni.

Nu cu mult timp in urmă, Firea ne ameninta ca ea va construi cel mai mare spital din țară. Minciuni și praf in ochii alegătorilor. Minciuni aruncate pe piață acum, în prag de alegeri. Până se vor înțelege „al cui e mai mare”, eu voi pregăti un alt material legat de un alt proiect de suflet al primarului Tudorache, respectiv Centrul Caraiman. Un model tocat banii publici.

Pe săptămâna viitoare!