Elena Lasconi: Rezultatul USR a fost dezastruos, toată conducerea trebuie schimbată, nu exclud candidatura la preşedinţia formaţiunii

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, a declarat, pentru g4media, că nu exclude o candidatură la șefia USR după demisia lui Cătălin Drulă. Ea a spus că va lua o decizie în această săptămână. Pe de altă parte, Dan Barna a declarat că nu va candida la șefia partidului.

”O să mă gândesc și o să fac ce e mai bine pentru USR și pentru țară. Nu exclud varianta de a candida. Dacă voi candida, o voi face cu dorința de a uni USR cu oamenii buni care au fost alături de USR și au ales să plece – inclusiv cei care au candidat ca independenți la europarlamentare, pentru că sunt o persoană care unește, nu demolează”, a declarat Elena Lasconi când a fost întrebată de G4Media dacă va candida la președinția partidului.

Lasconi a mai spus că, dacă va candida, vrea să schimbe întreaga conducere a partidului.

”Rezultatul a fost dezastruos. Trebuie schimbat și Biroul Național, întreaga echipă de conducere, vreau să schimbăm statutul astfel încât candidatul la prezidențiale să fie decis prin votul tuturor membrilor. Unii, când ajung la conducere, le ia Dumnezeu mințile, cred că își dă seama Drulă că a greșit enorm, dar e înconjurat de niște băieți, și ei trebuie să se dea un pas înapoi”, a declarat Lasconi.

Întrebată dacă ia în calcul și o candidatură la prezidențiale, Elena Lasconi a spus că acest lucru trebuie decis de partid.

În schimb, Dan Barna a declarat pentru G4Media că nu va candida la șefia partidului după demisia lui Cătălin Drulă. ”Nu voi candida acum, poate peste câțiva ani. Acum vreau să mă concentrez pe mandatul de europarlamentar și pe grupul politic european. Am încredere deplină că în acest moment Dominic Fritz are și experiența și credibilitatea și energia să ducă mai departe proiectul USR în care eu cred foarte mult și de care România are foarte mare nevoie”, a spus el.

Reamintim că Drulă a anunțat luni că va organiza un congres pentru alegerea unui nou președinte al USR și l-a indicat pe primarul timișorean Dominic Fritz drept un candidat potrivit. Fritz a anunțat că va candida la șefia partidului.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare