Elevii încep şcoala, iar pe 7 mai urmează evaluarea naţională pentru cei din clasa a II-a

Elevii încep şcoala de luni, 6 mai, după ce au fost în Vacanţa de Paşti şi 1 Mai din data de 20 aprilie. Din 7 mai însă urmează un examen pentru cei din clasa a II-a: evaluarea naţională!

Astfel, copiii vor susține testarea la Limba română scris, citit și la Matematică şi vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, în fiecare zi de testare, potrivit edupedu.ro. Subiectele sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează cerințele pentru toate examenele școlare, iar subiectele sunt pe modelul testelor PISA, potrivit regulilor de testare.

Calendarul Evaluării Naţionale clasa a II-a 2019 este următorul:

7 mai 2019: Limba română – Scris
7 mai 2019: Limba maternă – Scris
8 mai 2019: Limba română – Citit
8 mai 2019: Limba maternă – Citit
9 mai 2019: Matematică
10 mai 2019: Limba română pentru minoritățile naționale – Scris-Citit

Examenul se desfășoară în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei școli. Testarea se susține în clasele în care învață în mod normal copiii, iar elevii de clasa a II-a au 30 de minute timp alocat pentru rezolvarea subiectelor, la fiecare testare.

Subiectele sunt împărțite chiar de învățătorul de la clasa respectivă, care este asistat pe toată durată evaluării de un al doilea profesor, care nu predă la acea clasă. Elevii se vor așeza în bănci așa cum obișnuiesc să o facă zilnic, subiectele fiind concepute pe 2 numere.

Învățătoarelor le este interzis să le dea copiilor indicații despre rezolvarea subiectelor, să modifice testele sau să completeze rezolvările testelor.

La încheierea celor 30 de minute de evaluare, învățătoarea ia foile de test de la copii și le predă, pe bază de proces-verbal, directorului școlii, care este președintele comisiei de organizare a evaluării în școală.

Subiectele de la evaluarea la clasa a II-a trebuie îndeplinească următoarele condiții, potrivit regulilor de Evaluare, definite în metodologie:

  • să aibă un nivel mediu de dificultate
  • “să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu”
  • să aibă un “format asemănător celui al evaluărilor internaționale”

Lucrările scrise de elevii de clasa a II-a sunt evaluate în școală, de către profesorii din respectiva unitate școlară. Fiecare test este evaluat și notat de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul de la clasă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare