Elicopterele SMURD Târgu Mureş şi Iaşi – intervenţii pentru salvarea a doi bebeluşi

Elicopterele SMURD din Târgu Mureş şi Iaşi au intervenit sâmbătă pentru salvarea a doi bebeluşi.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă, elicopterul SMURD Târgu Mureş a efectuat o intervenţie la Odorheiu Secuiesc pentru salvarea unui bebeluş de 8 zile.

Echipajul medical a preluat de la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc un nou-născut, în vârstă de 8 zile, pe care l-a transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru continuarea investigaţiilor.

”Micuţul a prezentat convulsii, ceea ce i-a determinat pe medici să solicite transferul la Târgu Mureş. Pe tot parcursul zborului, care a durat 25 de minute, nou-născutul a fost asistat şi monitorizat de o echipă medicală asigurată de UPU-SMURD Mureş, fiind predat în siguranţă medicilor din Târgu Mureş”, precizează sursa citată.

Tot sâmbătă, elicopterul SMURD Iaşi a preluat, de la echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă nou-născuţi, un bebeluş intubat în vederea transportului la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Sfânta Maria’ Iaşi, mai arată DSU.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare