Emil Boc: În sectorul IT nu cred că este o soluție să introducem taxe noi

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre măsurile fiscale propuse de Guvern. El a afirmat că, în ceea ce privește sectorul IT, creșterea taxelor nu reprezintă o soluție viabilă.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, într-o intervenție la DigiFM, citat de Monitorul de Cluj, despre noile măsuri fiscale pregătite de Guvern, precizând că până în prezent nu a văzut oficial acest pachet, doar a aflat despre el „pe surse”.

„Deocamdată, eu nu am văzut pachetul acesta anunțat de guvern pentru IMM-uri, doar «pe surse», cum spuneți voi. Ministrul Finanțelor a spus că proiectul acela care a ieșit din minister nu este cel autorizat și nu reprezintă voința politică a guvernului. Eu pot să vă spun doar câteva lucruri de principiu, pe care le-am susținut și le susțin. Eu cred că trebuie să exste un echilibru foarte serios între reducerea de cheltuieli publice, pentru că, în primul rând, trebuie să produci înainte să consumi, aceasta este filosofia mea de bază. Nu poți împărți ceva ce nu produci. Prima dată trebuie să ai grijă de investiții, de locuri de muncă, ca să poți produce, ca după aceea să poți redistribui din ceea ce produci acolo unde este necesar. Iar în compensație, vine elementul de reducere a cheltuielilor acolo unde sunt necesare pentru a evita risipa”, a declarat primarul Emil Boc.

În ceea ce privește situația actuală, Emil Boc avertizează că introducerea unor taxe noi în sectorul IT, considerat un domeniu cu potențial competitiv pentru piața europeană, ar putea să nu fie o soluție viabilă.

„Cred că filosofia aceasta ar trebui să primeze: cum facem să ținem locurile de muncă în viață? Mă uit la sectorul IT, e singurul domeniu în această țară care este redutabil, care poate conta pe piața europeană. Putem fi competitivi. Avem o șansă în contextul inteligenței artificiale și a marilor proiecte din PNRR. Acolo, nu cred că este o soluție să introducem taxe noi. Trebuie cumpănit, dar trebuie să fim de acord că avem tot mai multe cheltuieli pentru educație, sănătate, trebuie să existe o solidaritate, să avem bani și la buget, numai trebuie gândit foarte bine de unde și cum luăm pentru a nu afecta și ceea ce este prețios. Să nu aruncăm din covată și apa, și copilul”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare