Erdogan: Turcia este una dintre cele mai sigure țări în ceea ce privește investițiile

Recep Erdogan

Turcia este încă una dintre țările cele mai liberale și cele mai sigure din lume în ceea ce privește investițiile, a declarat președintele țării sâmbătă.

Vorbind la deschiderea fabricii PepsiCo din provincia egeeană Manisa din Turcia, Recep Tayyip Erdogan a lăudat economia Turciei, în ciuda provocărilor cu care se confruntă.

Este cea de-a șasea fabrică a firmei PepsiCo, care a fost deschisă în Turcia. Facilitatea – care a început să opereze cu investiții de peste 100 de milioane de dolari – are 300 de angajați.

„Turcia continuă să fie un port sigur pentru investitorii internaționali, în ciuda tuturor instabilităților din întreaga țară”, a spus Erdogan. Investițiile turcești în străinătate au ajuns la 38 de miliarde de dolari datorită stimulentelor speciale asigurate de președinție și de guvernul nostru (reamintim că în conformitate cu noua Constituție a Turciei președintele este șeful guvernului/nn), a adăugat el. „Valoarea totală a proiectelor pe care contractorii turci le-au realizat în străinătate este de 372 miliarde de dolari, în 122 de țări”, a declarat Erdogan.

turcia
sursa foto: fastenerandfixing.com

Exporturile Turciei au atins un nivel record în anul 2018, cu 168,1 miliarde de dolari, a declarat vineri ministrul comerțului – Ruhsar Pekcan, care a adăugat că exporturile în anul 2018 au crescut cu 7,1% față de anul precedent, comparativ cu aproape 157 miliarde USD în anul precedent.

 

sursa: Anadolu Agency cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA