„Eroii în Alb” din ce în ce mai negri în suflet: Tânăr cu handicap lăsat să zacă peste o oră pe podeaua unei clinici din Satu Mare sub ochii personalului medical nepăsător

Un tânăr paralizat a fost lăsat să zacă pe podea mai bine de o oră, într-o policlinică a Spitalului din Satu Mare, scrie antena3.ro.

Imaginile revoltătoare au fost surprinse într-o policlinică a Spitalului din Satu Mare și au stârnit un val de reacții în rântul pacienților, care, de altfel, au fost singurii care s-au arătat dispuși să-i ofere sprijin tânărului întins pe podea.

Acesta a stat pe jos timp de o oră, fără ca un medic sau o asistentă să-i vină în ajutor.

Reacția conducerii unității sanitare nu a întârziat să apară, care a transmis că s-a ajuns în această situație pentru că pacientul de 18 ani, diagnosticat cu probleme psihice, s-a prezentat la consult fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie.

De asemenea, conducerea a mai precizat că tânărul nu avea dosarul complet, acesta prezentându-se acolo pentru a obține documentele cerute în Comisia pentru Persoanele cu Handicap.

Într-un șir de idei asemănător, reiterăm acuzaţiile grave aduse spitalului din Satu Mare. Un bărbat a murit după ce i s-ar fi refuzat transferul la trei spitale, acuza familia. Bărbatul în vârstă de 52 de ani s-a urcat pe propriile picioare în ambulanța venită să-i acorde primul ajutor după ce a căzut de pe scuter, dar pentru că unitatea medicală nu are secţie de specialitate s-a cerut transferul la alte spitale, dar a fost refuzat.

Bărbatul a ajuns mai întâi la Spitalul din Satu Mare cu o ambulanță, după accidentul în urma căruia s-a lovit la piept.

Pentru că spitalul nu are secție de chirurgie toracică, medicii de la Satu Mare au încercat să îl transfere la spitale din județele învecinate.

Prima dată au încercat la Spitalul din Cluj, dar au fost refuzați pe motiv că ar trebui să încerce întâi la Baia Mare, pentru că e mai aproape.

La Spitalul din Baia Mare nu mai erau însă locuri, așa că s-a încercat transferul la Oradea, dar fără succes.

Pacientul a rămas la Spitalul din Satu Mare până dimineață, când a suferit un stop cardio-respirator, iar pe fondul mai multor complicații a murit.

Familia a contactat un avocat și a anunțat că va da spitalul în judecată.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare