EU CU CINE VOTEZ

Dacă am fi avut Vot Cenzitar decizia era simplă, nu aveam drept de vot.

Impozitele plătite de subsemnatul nu ar fi putut să acopere cheltuielile statului pentru trei pensionari, un funcționar public, doi copii la o școală de stat, plus 3 luni de șomaj pandemic în 2020.

Dator vândut statului„, m-aș fi „spălat pe pe mâini în următorii 4 ani dacă nu s-ar fi aruncat țăranii noștri cu pieptul în fața obuzelor Krupp, slobozite de tunurile Bertha, cu gândul la un petec de proprietate ofertat la pachet cu dreptul de vot de către un alt nemțălău al lucrului bine făcut”.

Așadar avem Vot Universal democratic. În calitate de cetățean de sector al Capitalei voi vota cu primarul/rii capabil/ili să-și ducă mandatul după o matrice matematică simplă:

gospodar bun……….politician mediocru……….0 bani la teșchereaua Primăriei

politician bun……fifty bani la teșcherea, fifty bani la buzunar….gospodar prost

super-bani la teșcherea…………..gospodar mediocru……………..politician prost

Asistat social” fiind dar cu drept de vot mai caut încă printre candidați profilul primarului de rândul trei care pentru a aduce bani în comunitate este musai să fie apropiat prin orice mijloace partidului/partidelor de la guvernare cu ceva tovărășii prin Parlament. Dacă Președintele României Normale a negociat să aducă un purcoi de bani europeni prin proiecte, viitorul gospodar, lipsit de capabilități, va trebui să-și asume riscul de a pierde din popularitate și din sprijin politic împărțind gospodăria comunală cu organizații externe deținătoare de așa zis know-how„, cu lipici la banii europeni, dar care nu cooperează la zeciuială și parandărăt.

Închei această postare cu o invitație la gândire, o pildă:

Într-un oraș B dintr-un stat est-european R proaspăt aderat la Comunitatea Europeană atunci când curgea apa rece, curgea turbure și nu puteai să te speli cu ea 20 de secunde că te murdăreai. Primarului i-a venit o informare de sus, de la Marele partid„, cum poate accesa fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de apă. Regia locală de apă și nici o altă regie națională, cum nu mai erau capabile să execute un astfel de proiect s-a desemnat câștigătoare o corporație specializată în apă. Proiectul s-a realizat la timp dar cu costuri mai mari decât cele preconizate de către proiectantul de casă al Primăriei.

Soluția win-win de moment a fost concesionarea operatorului de apă local către corporație timp de 20 de ani.

În prezent cetățeanului orașului B îi curge apă rece de foarte bună calitate până și pe conducta de apă caldă, la un preț accesibil, iar operatorul de apă are foarte mulți angajați bine plătiți cu care face profit pe care-l cară la el acasă.

De primar mai auzim din când în când că a fost când trădător, când turnător sau amândouă în același timp. Oricum l-au dat afară de mult din partid pentru prestație politică lamentabilă. Vă puteți imagina a fost 4 ani primar și nu a adus 1euro parandărăt la partid și nici el nu s-a pricopsit …merge cu Loganul și bea apă de la robinet…lol…

EU CU CINE VOTEZ

O carte:

Moromeții” autor Marin Preda

O Idee:

Îmi plac oamenii superiori, dar ce spectacol trist să vezi realitatea: cu cât sunt de superiori, cu atât sunt de mici în modul cum se poartă cu alţii.


autor Marin Preda

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare