Europarlamentar maghiar: Dacă UE ar fi apărut așa cum arată acum, niciunul dintre statele sale membre actuale nu ar fi dorit să i se alăture

Europarlamentarul maghiar Tamás Deutsch a declarat într-un interviu pentru European Conservative că „unul dintre obiectivele principale ale Bruxelles-ului este diminuarea, limitarea și înlăturarea drepturilor suverane de luare a deciziilor statelor membre prin toate mijloacele posibile”, scrie r3media.ro.

Tamás Deutsch este europarlamentar de cincisprezece ani și a asistat direct la evoluția UE în ceea ce el descrie drept „o aspirație de scădere a suveranității, de construire a imperiului care urmărește să transforme Uniunea Europeană într-un imperiu european, un superstat”.

„Cea mai importantă întrebare trebuie să fie cum putem rezista atacurilor constante ale factorilor de decizie de la Bruxelles împotriva suveranității statelor membre. Unul dintre obiectivele principale ale Bruxelles-ului este diminuarea, limitarea și înlăturarea drepturilor suverane ale statelor membre de luare a deciziilor prin toate mijloacele posibile. Aceasta este o aspirație de scădere a suveranității, de construire a imperiului, care încearcă să transforme Uniunea Europeană într-un imperiu european, un superstat. Aceste obiective sunt vizibile în mai multe domenii. Bruxelles vrea să forțeze națiunile să renunțe la protecția frontierelor și să accepte migranți redistribuiți din alte țări. Un alt domeniu este nebunia ideologiei de gen: vor să spună statelor membre cum să reglementeze legile privind protecția copiilor. Apoi, există jihadul statului de drept, un instrument folosit pentru șantajul politic: așa-numitele încălcări ale statului de drept sunt denunțate doar din motive politice. Pentru a rezuma: problema suveranității este singurul domeniu mai larg în care vor exista din ce în ce mai multe bătălii între Bruxelles și statele membre”, a declarat europarlamentarul maghiar citat de mariustuca.ro.

Întrebat cum s-au schimbat gândirea, comportamentul, stilul politic la Bruxelles în cei 15 ani de când acesta este parlamentar, Tamás Deutsch a subliniat faptul că, dacă UE ar fi apărut acum și în forma actuală, cu toate ideologiile, atunci niciunul dintre statele sale membre actuale nu ar fi dorit să se alăture.

„Ceea ce pot spune este că, dacă UE ar fi apărut acum și în forma actuală – cu toate ideologiile – atunci niciunul dintre statele sale membre actuale nu ar fi dorit să se alăture. Ar râde de această idee. Ei ar spune că UE este ridicolă, enervează și merge împotriva intereselor Europei și ale națiunilor sale. Principalele partide europene din 2009, inclusiv Partidul Popular European, social-democrații și liberalii, ar fi revoltați sau amuzați de inițiativele despre care am vorbit. Acum, de fapt, încearcă să se depășească unul pe altul, venind cu tot felul de absurdități. Aș putea continua să enumăr toate lucrurile pe care le denunțau înainte dar care acum fac parte din agenda principală: căsătoria între persoane de același sex, restrângerea libertății de exprimare, politicile extremiste de mediu și așa mai departe. Uniunea Europeană a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în 2012. Acum este cel mai mare războinic, spunând că escaladarea războiului din Ucraina ne va aduce mai aproape de pace”, spune Tamás Deutsch.

De asemenea, Thomas Deutch  a mai adăugat că Uniunea Europeană a devenit “un buldozer politic globalist”, partidele mari, „cândva, cu mândrie suveraniste, de centru-dreapta vest-europene, care respectau legile și tratatele UE, fiind absorbite de partea globalistă”.

„Dreapta moderată, centrul-dreapta a fost complet anexată de o ideologie globalistă, social-liberală. Există o nouă linie de falie care împarte forțele politice din Europa: linia de falie suveranist-globalistă. Partidele mari, cândva, cu mândrie suveraniste, de centru-dreapta vest-europene, care respectau legile și tratatele UE, au fost absorbite de partea globalistă. Acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană acționează ca un buldozer politic globalist și pentru care agenda globalistă domină fiecare aspect al vieții noastre, de exemplu problema migrației ilegale. Ideologia globalistă pune sub semnul întrebării modelul politic și economic tradițional european și modul de viață european. Asistăm la o luptă politică foarte serioasă”, mai spune europarlamentarul maghiar.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare