Europarlamentar PSD: Preşedinta Comisiei Europene a preluat propunerea noastră privind salariul minim european

Ursula von der Leyen
Wikipedia

Europarlamentarul Dan Nica a salutat declaraţia din această dimineaţă a preşedintei Comisiei Europene privind instituirea unui salariu minim la nivel european.

„În cadrul discursului despre Starea Uniunii din plenul Parlamentului European, doamna Ursula von der Leyen a anunţat preluarea propunerii PSD şi a Grupului nostru politic – S&D – cu privire la salariul minim european. Este un semnal încurajator privind noile politici sociale ale Comisiei Europene, atât de aşteptate de cetăţenii afectaţi de criza economică declanşată de pandemie”, a declarat Dan Nica.

Eurodeputatul social-democrat a subliniat că poziţiile Ursulei von der Leyen pentru instituirea unor standarde minime în plan social şi pentru crearea unei Uniuni a Sănătăţii la nivel european reprezintă o şansă majoră pentru ca UE să răspundă adecvat şi eficient gravelor provocări cu care se confruntă. ”

Ne preocupă asigurarea accesului cetăţenilor la vaccin. Comisia Europeană a semnat acorduri-cadru în acest sens, dar guvernele naţionale trebuie acum să confirme participarea statelor membre la acest cadru european. Cer Guvernului României să acţioneze urgent pentru ca românii să aibă acces la vaccin imediat ce va fi disponibil”, a precizat Dan Nica.

De asemenea, liderul europarlamentarilor PSD a evidenţiat faptul că există o serie de oportunităţi pe care România nu trebuie să le piardă, de aceea Guvernul trebuie să gestioneze cât mai responsabil şi eficient elaborarea planului naţional de reconstrucţie. „Tranziţia energetică poate fi o povară costisitoare sau poate reprezenta o oportunitate pentru construirea unui viitor sustenabil pentru România”, a punctat Dan Nica.

Europarlamentarul a apreciat, totodată, decizia anunţată azi de preşedinta Comisiei Europene de creare a unei agenţii europene pentru gestionarea riscurilor transfrontaliere.

„Este ideea lansată de domnul Raed Arafat, promovată de noi la Bruxelles şi, iată, susţinută de acum de preşedinta Comisiei. Propun ca această agenţie să fie găzduită de ţara noastră, în condiţiile în care România a fost privată deocamdată de a avea un sediu de agenţie UE pe teritoriul său”, a subliniat Dan Nica.