Europarlamentar Renew Europe: Ministrul Lucian Bode nu mai poate negocia aderarea la Schengen

Europarlamentarul Vlad Botoş (Renew Europe) a declarat că România trebuie să intensifice negocierile pentru la aderarea la Spaţiul Schengen, afirmând că actualul ministru de Interne, Lucian Bode, trebuie să demisioneze sau să fie demis pentru că ”nu mai are credibilitatea necesară pentru a conduce acest proiect”.

„Există voinţa politică din partea preşedinţiei Uniunii Europene ca acest subiect să fie pus pe ordinea de zi – premierul Suediei a transmis acest lucru în plenul Parlamentului European, săptămâna aceasta. Însă trebuie şi noi să lucrăm în sensul acesta, să fim mult mai proactivi pe subiect şi să negociem mult mai bine. Eu am propus opt paşi concreţi, iar primul ar fi demiterea sau demisia domnului Bode, care nu mai poate negocia cu maximă seriozitate în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne”, a declarat europarlamentarul Vlad Botoş.

România ar trebui să aibă discuţii bilaterale cu guvernele Austriei şi Olandei, în paralel cu o strategie comună cu Bulgaria, deoarece „nu mai există acum scenariul decuplării României de Bulgaria”, a mai spus europarlamentarul formațiunii conduse de Dacian Ciolos.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare