Europarlamentarul Chris Terheş a refuzat, în semn de protest, să se ridice în picioare, la intonarea imnului UE în Parlamentul European: Nu cred într-o asemenea Uniune Europeană, care tinde să devină o altfel de Uniune Sovietică

Europarlamentarul român, Chris Terheș, a refuzat să se ridice în picioare cu ocazia intonării „imnului” UE în Parlamentul European, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înființarea instituției, scrie r3media.ro.

El a precizat că a făcut acest gest în semn de protest față de discursurile din Parlamentul European care cereau și mai multă putere pentru birocrații de la Bruxelles. Terheș a precizat că el nu crede într-o Uniune Europeană care tinde să devină un nou URSS.

„S-au aniversat pe 22.11.2022, 70 de ani de la înființarea Parlamentului European. Au avut dreptul de a vorbi in Plen doar președinții de grupuri. De departe, cel mai bun discurs a fost al președintelui Grupului ECR, prof. Legutko.

Acesta a explicat ca Parlamentul European încalcă democrația, din moment ce europarlamentarii nu răspund în fata cetățenilor. Nu se poate ca europarlamentari din Spania, Germania sau Franța, de exemplu, sa impună norme în alte tari, dar sa nu răspundă in fata cetățenilor acelor tari.

Vă voi posta întregul sau discurs într-o postare distincta.

Restul președinților de grupuri, cu excepția ID, au vorbit despre aceleași clișee, concluzia fiindu-le ca trebuie data mai multa putere birocraților europeni, ce trebuie preluata de la statele suverane membre UE.

Eu nu cred într-o asemenea Uniune Europeana, ce tinde sa devina un nou URSS, în care statele să-și piardă suveranitatea. Din acest motiv, ca protest fata de aceste tendințe antidemocratice, nu m-am ridicat la intonarea imnului UE. Au mai fost câțiva colegi care m-au urmat si nu s-au ridicat, colegi care înțeleg ca Uniunea Europeana nu a fost creata pentru a veni contra statelor, ci in sprijinul lor și al cetățenilor acestora.

Cred într-o Uniune Europeana asa cum a fost gândită de “părintii fondatori”, în care se respecta unitatea în diversitate, nu unde se impune de către o birocrație nealeasa o uniformitate în gândire si acțiune, pentru binele și bunăstarea unora.

Cred într-o Uniune Europeana în care se respecta și protejează drepturile omului, nu unde acestea se încalcă sub pretextul apărării intereselor financiare ale UE.

UE nu este nici federație și nici stat, nu are suveranitate proprie si orice discuție despre “suveranitatea europeana” este o încercare de suprimare a suveranității statelor membre.
UE trebuie sa rămână o uniune de state suverane, ce conlucrează intre ele pentru binele comun, nu o federație sau “supra stat” in care statele suverane sa se spargă in regiuni. Pentru o astfel de Uniune Europeana lupt, pentru ca statele si cetățenii ei sa rămână si sa se dezvolte liberi si suverani”, a spus Terheş.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare