Europarlamentarul Chris Terheş, despre „cazul Pascu”: În 2022, DIICOT, în cârdăşie cu judecătorii, au preferat să renunţe la urmărirea penală, în loc să-l trimită în judecată sau să facă cu el acord de recunoaştere a vinovăţiei. Asta se vede că e practică generalizată în Parchete şi instanţe

„Tânărul PASCU MATEI VLAD, care, drogat fiind la volan, a omorât doi tineri cu maşina, mai fusese prins cu droguri în 2022, însă DIICOT, in cardasie cu judecatorii, au preferat sa renunte la urmarirea penala, in loc sa-l trimita in judecata sau sa faca cu el acord de recunoastere a vinovatiei. Asta se vede ca e practica generalizata in parchete si instante”, scrie pe Facebook europarlamentarul Chris Terheş.

„Acest tanar i-a sfidat pe „magistrati” pana intr-acolo incat nici macar nu s-a prezentat la procesul in care Tribunalul Bucuresti trebuia sa confirme renuntarea la urmarirea sa penala, procurorul comportandu-se ca un adevarat avocat al acestuia.

Separat de asta, nu exista nici un mecanism prin care astfel de persoane consumatoare de droguri sa fie obligate la programe prin care sa fie supravegheate, tratate medical si psihologic pentru consumul de droguri. Ca atare, acestia continua pe aceasta cale de distrugere a lor si a altora, considerand ca, de fapt, nu este nici o problema legala cu consumul de droguri. Asa ajung, de la droguri de risc, sa consume in final droguri de mare risc, sub ochii indiferenti si iresponsabili ai autoritatilor statului.

Daca acest tanar iresponsabil ar fi fost trimis in judecata ca inculpat, or s-ar fi facut acord de recunoastere a vinovatiei, sau macar daca exista un astfel de program, rolul educativ al procesului penal putea fi atins. Si, poate, acei doi tineri mai traiau si azi.

In contextul in care drogurile fac ravagii in Romania – nu doar in cluburi sau licee, ci si in scolile generale, disperandu-i pe parinti si profesori -, trebuie NU legalizate drogurile, cum vrea USR, ci aplicate – si eventual inasprite – pedepsele, in special pentru traficanti.

Apoi, legea trebuie schimbata astfel incat cineva prins cu droguri, indiferent de situatie, sa nu mai poata conduce pe drumurile publice 3 ani de zile. Eventual sa i se permita sub supraveghere, dupa un an, in sensul ca trebuie sa faca teste periodice ca nu mai consuma droguri.

Apoi, pedepsele pentru vanzarea de droguri trebuie sa fie de la 10 ani in sus. Daca se vand la minori sa fie de la 15 ani minim, pentru ca marea problema e accesul tinerilor la droguri inca de la varste foarte mici.

Este inadmisibil sa auzi despre consum de droguri peste tot, dar sa nu fie campanii serioase antidroguri si retele de traficanti destructurate.

Cititi acum motivarea absolut halucinanta a judecatorului de la Tribunalul Bucuresti, care impartaseste propunerea procurorului ca nu există un interes public în urmărirea faptei lui PASCU MATEI VLAD, fara nici un fel de circumstantiere reala a cauzei”, scrie Terheş, care publică, pe Facebook, minuta şedinţei din instanţă din 2022.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare