Europarlamentarul Victor Negrescu, despre redeschiderea școlilor: O bătaie de joc și o lipsă de asumare a responsabilității

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, a scris pe pagina sa de socializare că redeschiderea școlilor este marcată de „bâlbâieli și dispute” între Ministerul Educației și cel al Sănătății fără nicio alocare bugetară și într-un „vid organizatoric rar întâlnit”.

  • Negrescu: Mâine (luni-n.r.) reîncep școlile în format fizic. Bâlbâieli și dispute între Ministerul Educației (PNL) și Ministerul Sănătății (USR), un ordin comun neclar, o totală lipsă de abordare realistă, documente solicitate părinților, ulterior retrase, nicio alocare bugetară și un vid organizatoric rar întâlnit

Europarlamntarul a a dus o serie de critici autorităților că nu au explicat cum se va menține distanța fizică de 1 metru, că nu există un buget pentru redeschiderea școlilor și asigurarea echipamentelor de protecție, că nu există un program de testare pentru școli și că nu a fost suplimentat numărul de cadre medicale în școli. Potrivit acestuia, nu este clar cum vor fi gestionate absențele profesorilor sau ale elevilor și nici cum vor fi implementate formele hibride, inițial respinse de ministerul Educației.

„Și lista continuă. Școlile au avut doar vineri, ca zi de lucru, și poate un weekend, acolo unde există implicare, pentru a pune în aplicare un ordin complex, neclar și care nu a fost suficient explicat, deși președintele României anunța emiterea rapidă a ordinului. O bătaie de joc și o lipsă de asumare a responsabilității.

Cine va fi de vină dacă se constată un focar cu o tulpină mai periculoasă, precum cea britanică? Cred că actualul guvern trebuie să își asume responsabilitatea pentru acest eșec dacă se constată apariția unor cazuri generate de mersul la școală în primele 2 săptămâni”, a precizat Victor Negrescu pe facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare