Astăzi, 22 octombrie, a avut loc un eveniment inedit în Parlamentul României, mai exact – în sala de ședințe a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților, Forțele Navale au oferit Comisiei o colecție de artă realizată de marinari.
- În ziua de 22 octombrie 1860, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin semnarea Înaltului Ordin de Zi nr.173, punea bazele Marinei Militare moderne. Astăzi, la 158 de ani de la acest eveniment, constatăm indeplinirea scopului pentru care a fost creată această forță, precum și modelul pozitiv pe care insuflă tinerilor ce aleg să îmbrace haina militară.
Cu acest prilej și în contextul Centenarului Marii Uniri, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a realizat în sala de ședință a Comisiei pentru apărare o expoziție permanentă cu elemente reprezentative.
Momentul oficial, în cadrul căruia domnul contraamiralul Mihai Panait, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, a oferit Comisiei, reprezentată de președinte, deputatul Dorel Căprar, colecția de artă realizată de marinari, a fost urmat de o serie de discursuri ale celor prezenți.
Președintele Comisiei a mulțumit Forțele Navale pentru că au răspuns la dorința sa, exprimată acum ceva timp, ca pereții sălii de ședință a Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților să fie reprezentativi pentru forțele armate cât și pentru celelalte structuri din MAI.
Căprar a mai transmis o solicitare și o rugăminte către toți militarii români, care reprezintă și alte forțe –
”terestre, aeriene, regimentul de gardă, sa vină alături de noi, să expunem valoarea armatei romane, pentru că avem valoare, așa cum au făcut-o cei din Marina.”
Vă redăm în continuare ce a declarat președintele Comisiei pentru apărare, deputatul Dorel Căprar cu prilejul acestui eveniment inedit.
Din partea Comisiei pentru apărare, președintele Dorel Căprar a oferit mai multe plachete reprezentative pentru Comisie celor din Forțele Navale care au realizat colecția și contraamiralului Mihai Panait, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale
Evenimentul s-a încheiat cu interpretarea Imnul Marinarilor de către un grup de elevi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanța și cu o poză de grup.