Exceptarea unor plăţi pentru Complexul Energetic Oltenia – undă verde de la Parlament

Proiectul privind exceptarea unor plăţi pentru Complexul Energetic Oltenia a primit miercuri votul favorabil al Camerei Deputaţilor – camera decizională în acest sens.

Senator Carciumaru“După votul din Senat, și colegii mei deputați au votat, astăzi, în Plen, proiectul de lege care prevede exceptarea Complexului Energetic Oltenia de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracţia, prepararea și manipularea cărbunelui.

Astfel, proiectul de lege privind modificarea art.8 alin.(1) lit.b) din Legea nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie va merge la președintele țării, Klaus Iohannis, pentru promulgare, după care legea va putea fi aplicată atât la Complexul Energetic Oltenia, cât și la Complexul Energetic Hunedoara și CET Govora”, a anunţat preşedintele Comisiei de Administraţie din Senat, social-democratul Florin Cârciumaru.

iriza carciumaruEl a adăugat că forma inițială a legii dezavantaja cele trei mari companii, însă împreună cu deputatul Mihai Weber și senatorul Scarlat Iriza a inițiat un proiect de lege care să ajute CE Oltenia, CE Hunedoara și CET Govora, prin scutire de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracţia, prepararea și manipularea cărbunelui. 

“Conform specialiștilor financiari din minerit și energie, modificările legislative vor aduce o economie anuală de peste 20 de milioane de euro pentru Complexul Energetic Oltenia”, a subliniat senatorul PSD.

Deputatul Mihai Weber, după votul din Camera Deputaților: Complexul Energetic Oltenia va fi scutit de la plata certificatelor verzi

weber”Miercuri, 28 noiembrie, a fost votată în Camera Deputaților propunerea legislativă prin care CE Oltenia va fi exceptat de la plata certificatelor pentru consumul de energie electrică utilizat la extracția, prepararea și manipularea cărbunelui.

  • Noile reglementări, al căror inițiator sunt alături de colegii mei parlamentari de Gorj, Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza, vor ajuta considerabil producătorul de energie pe bază de cărbune și vor aduce economii anual în valoare de peste 25 milioane de lei.

De modificările Legii 220/2018 vor mai beneficia – pe lângă Complexul Energetic Oltenia – Complexul Energetic Hunedoara și CET Govora, cele trei mari companii care își desfășoară activitatea în cinci județe ale țării având în total peste 20.000 de salariați.” a postat pe pagina sa oficială deputatul PSD, Mihai Weber.

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare