EXCLUSIV / Decizie importantă a Guvernului privind acoperirea costurilor cu certificatele de CO2 pentru CE Oltenia

Conform unei informații de ultim moment, obținută în exclusivitate de ecopolitic.ro, în Guvern s-a aprobat memorandumul privind acoperirea costurilor cu certificatele de CO2 pentru Complexul Energetic Oltenia.

MEMORANDUMUL cu tema: Mecanisme financiare necesare acoperirii costurilor cu certificatele de CO2 ale S. Complexul Energetic Oltenia S.A, în vederea asigurării securităţii alimentării cu energie electrică şi menţinerii capacităţilor energetice pe termen scurt şi mediu, în procesul de tranziţie către decarbonarea sectorului energetic.

Pentru zona energetică, mai ales pentru Compania Energetică Oltenia este foarte important să se găsească soluții pentru asigurarea finanțării achiziției certificatelelor de CO2 ale căror prețuri au explodat în ultima perioadă periclitând activitatea companiei.

Primele reactii:

Carciumaru Weber”Este foarte importantă această decizie a guvernului și reprezintă un prim pas în găsirea unor soluții financiare necesare acoperirii costurilor cu certificatele de CO2 ale S. Complexul Energetic Oltenia S.A.”, ne-a declarat deputatul Mihai Weber.

”Asa cum era de așteptat, Guvernul României a luat act de problemele Complexului Energetic Oltenia privind achiziția de certificate de CO2 și a introdus în ședința de astăzi un memorandum in acest sens. Să sperăm că soluțiile vor fi ușor de identificat și eficiente pentru Complexul Energetic Oltenia, iar compania târgujiană va putea rămâne de bază în Sistemul Energetic Național. CE Oltenia are nevoie de subvenții pentru certificatele de CO2 mai mult ca niciodată, la fel cum are SEN iarna nevoie de energia pe cărbune.” senatorul Florin Cârciumaru.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare