EXCLUSIV / Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru finalizarea construirii stadionului Municipal Târgu Jiu

Conform informațiilor obținute în exclusivitate de ecopolitic.ro, în cadrul ședinței de guvern de astăzi, 13 septembrie, care este încă în desfășurare la această oră, a fot adoptată HOTĂRÂREA pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizare şi extindere capacitate Stadionul Municipal Târgu Jiu”.

Conform Hotărârii de Guvern, anexate la articol, se precizează că:
Tg jiu stadion aprobat finantare hotarare”În temeiul art. 108 din Constituţia României,republicată, şi al art. 42 alin. (2)din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art.1–Se reaprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii”Modernizare şi extindere capacitate Stadionul Municipal Târgu Jiu”, realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.”-S.A., prevăzuţi în anexa care face parteintegrantă din prezenta hotărâre.
Finanţarea obiectivului de investiții se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, și de la bugetul local al unității administrativ-teritoriale Municipiul Târgu Jiu, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.”

Carciumaru Weber     Contactați telefonic, cei doi lideri politici ai PSD de la Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, fost primar al municipiului Tg-Jiu – actual președinte al Comisiei pentru administrație și deputatul Mihai Weber – președintele Comisie de control al SIE, ne-au declarat, legat de această investiție, că:

”Împreună cu ceilalți colegi ai mei parlamentari de la Gorj, am tot insistat, în ultimele luni, pe la Ministerul de Finanțe și Ministerul Dezvoltării, urgentarea alocării fondurilor pentru această investiție deosebit de importantă pentru Târgu Jiu, pentru Gorj.
Într-un final, a fost nevoie de avizul Ministerului de Finanțe, care, în urmă cu câteva zile, a reușit să aprobe acest proiect mult așteptat de autoritățile locale și județene.
Primăria Municipiului Târgu Jiu a solicitat fonduri pentru a putea realiza restul lucrărilor de amenajare necesare punerii în funcțiune a stadionului. Astfel, banii urmează să fie alocați, iar întregul Complex sportiv va deveni funcțional.” – ne-a precizat senatorul Florin Cârciumaru.
”Salut decizia Guvernului de a introduce pe ordinea de zi și de a aproba proiectul privind alocarea bugetară pentru finalizarea stadionului municipal Târgu-Jiu. Mă bucur că efortul pe care l-am depus împreună cu colegii mei parlamentari de Gorj a a făcut ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit.
Pentru a se ajunge la aprobarea acestui proiect important a fost nevoie de multe discuții cu persoane îndreptățite și s-a răspuns la toate informațiile cerute, astfel încât proiectul de hotărâre de guvern privind alocarea sumelor necesare finalizării investiției să fie prins în ședința de guvern de astăzi și aprobat.
Au fost necesare anumite clarificări care au fost solicitate Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării.Am purtat discuții cu domnul ministru Paul Stănescu, dar și cu domul secretar de stat Gâdea, cu doamna director de la Compania Națională de Investiții, dar și cu domnul ministru Teodorovici. Toate aspectele au fost puse cap la cap și s-au lămurit.
Este un proiect mult așteptat de către toți gorjenii și salut încă o dată aprobarea lui de către guvernul PSD, astfel creându-se premisa finalizării stadionului municipal din Târgu Jiu.” ne-a declarat deputatul Mihai Weber.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare