EXCLUSIV În plin război și sancțiuni – exporturile Rusiei către România au ajuns la un maxim de 3,8 miliarde $, în 2022

Conform datelor pe care le-a obținut ecopolitic.ro, în plin război Rusia – Ucraina și a „pachetelor de sancțiuni” împotriva Rusiei – România a ajuns să importe din Rusia cu aproape 23 % mai mult în 2022 decât în 2021, ajungând la o sumă de aproximativ 3,8 miliarde dolari (3,5 miliarde euro).

  • DEFICITUL comercial al Româniai în relația cu Rusia a ajuns la aproape 3,4 miliarde EURO iar exportul a scăzut cu peste 60% (60,55%) și a ajuns la un minim istoric – puțin peste 400 mil EURO.

STIȚI CÂT AM IMPORTAT DIN SUA (Partenerul strategic) ? – doar 1,34 miliarde Euro!!!

Surprinzător este faptul că toate aceste date dezastruoase pentru România vin în contextul unor sancțiuni legate de schimburile comerciale dintre UE și Rusia.

Paradoxul este că acum, când le punem restrictii, în ciuda sanctiunilor internaționale, ma rog ale UE, cum de a crescut importul din Rusia din aceasta perioada fata de anii anteriori cand nu existau sanctiuni? – Cu 60% au crescut!

Un alt amanunt foarte important este că Rusia a exportat foarte mult în Turcia si Kazahtan – si de acolo noi importam, și importăm iarăși foarte mult (se vede în documentul atașat) si ma pot gândi că astfel au continuat activitatea de export, tot în România, și prin ”intermediari”.

Ca parte a sancțiunilor economice, UE a impus Rusiei o serie de restricții la import și la export. Aceasta înseamnă că entitățile europene nu pot vinde anumite produse Rusiei (restricții la export) și că entităților ruse nu li se permite să vândă anumite produse către UE (restricții la import).

Uniunea Europeană spune că lista produselor interzise este concepută pentru a maximiza impactul negativ al sancțiunilor asupra economiei ruse, limitând în același timp consecințele pentru întreprinderile și cetățenii UE. Restricțiile la export și import exclud produsele destinate în principal consumului și produsele farmaceutice, alimentare și agricole, precum și cele legate de sănătate, pentru a nu afecta în mod negativ populația rusă.

Potrivit Comisiei Europene, începând din februarie 2022, UE a interzis exporturi de mărfuri către Rusia în valoare de peste 43,9 miliarde EUR și importuri de mărfuri de peste 91,2 miliarde EUR. Aceasta înseamnă că 49% din exporturi și 58% din importuri, comparativ cu 2021, sunt în prezent sancționate.

Țara noastră, urmând poziția declarativă a țărilor UE și NATO, dar nu și exemplul, am ajuns ca România să fie printre puținele țări care a rămas fără niciun consilier comercial în Biroul de Promovare Comercial Economică în Rusia!In rest toti au si chiar fac afaceri în continuare cu Rusia!

INS a publicat și ”dezastrul” în comerţul exterior total, fără datele pe care le-am prezentat noi mai sus: România a încheiat 2022 cu un deficit comercial record, de 34 mld. euro, în creştere cu 44% peste nivelul din 2021 – MAI MARE decât cel din criza economică din 2008, când deficitul a ajuns la 23,5 mld. euro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare