EXCLUSIV / Iohannis a promulgat Legea pentru exceptarea Complexului Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara și CET Govora de la plata unor certificate verzi

Proiectul de lege privind modificarea art.8 alin.(1) lit.b) din Legea nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie a fost promulgat joi, 27 decembrie, de către președintele Klaus Iohannis, lege ce va putea fi aplicată atât la Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara cât și de CET Govora.

  • Proiectul de lege prevede exceptarea Complexului Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara cât și CET Govora de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracţia, prepararea și manipularea cărbunelui.

Contactat de către ecopolitic.ro pentru o primă reacție, senatorul Florin Cârciumaru, unul dintre inițiatorii acestei legi importante pentru zona de energie din Gorj și nu numai, ne-a declarat următoarele:

carciumaru florin”Pe sfârșit de an, Proiectul de lege care avantaja Complexul Energetic Oltenia prin scutirea de la plata certificatelor verzi a fost promulgat de președintele Klaus Johannis.

Este vorba de proiectul inițiat împreună cu Mihai Weber și Scarlat Iriza care presupunea modificarea legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Iohannis a semnat, ieri, în a treia zi de Crăciun, decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea art. 8 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie. De modificările acestei legi vor beneficia Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara și CET Govora, companiile economisind, din 2019, milioane de euro, în urma aplicării proiectului de lege.”

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare