EXCLUSIV / Liviu Dragnea a supravegheat atent transferul de putere din PSD Gorj – de la Cârciumaru la Weber!

Astăzi, 3 martie 2019, în prezența lui Dragnea și a multor membri din conducerea centrală a PSD, a avut loc la Târgu Jiu – Conferința județeană de alegeri a PSD Gorj, un eveniment extrem de important și UNIC la nivelul PSD, prin care Florin Cârciumaru a predat conducerea organizației lui Mihai Weber.

  • Am accentuat importanța acestui eveniment, datorită faptului că este aproape singurul transfer de putere dintr-o organizație județeană, UNIC am spus eu, pentru că acest transfer s-a produs fără incidente și într-un mod chiar festiv.

Importanța acestui transfer de putere de la PSD Gorj, supravegheat atent de către Liviu Dragnea, reiese din faptul că este județul care l-a ”purtat” pe Victor Ponta spre președinția PSD și trebuia să se dea un exemplu de unitate la nivelul organizației.

carciumaru psd gorj   Mai mult decât atât, participarea lui Dragnea alături de secretarul general, Codrin Ștefănescu, de vicepreședintele PSD pentru Regiunea Oltenia, Olguța Vasilescu, de senatorul Claudiu Manda, de trezorierul PSD, Mircea Drăghici, de secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, și nu în ultimul rând, de noul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu arată importanța mesajului de unitate pe care PSD-ul, mai ales organizația de la Gorj a trebuit să-l transmită.

După plecarea mai multor parlamentari și lideri din PSD, la pachet cu atacurile deputatului de Gorj, Victor Ponta, mai ales la adresa lui Dragnea, șeful PSD a simțit că este foarte importantă participarea la acest eveniment local împreună cu o parte importantă din conducerea centrală a partidului, în județul numit, nu cu mult timp în urmă, ”județul lui Ponta”, pentru a transmite mesaje foarte clare de unitate și de pregătire pentru campaniile electorale din acest an, atât PSD-iștii din județ, PSD-iștilor din țară cât și lui Ponta, că nu mai deținea puterea nici la Gorj.

sala psd gorj  Conferința de alegeri a avut loc cu ”casa^nchisă”, peste 700 de membrii PSD au participat, arătând foarte clar că acest transfer ”de catifea” a puterii de la Gorj a fost acceptat de către toți.

Dragnea, prin caracterizările pe care le-a făcut la adresa fostei și noii conduceri a PSD Gorj, a rezolvat orice problemă care ar putea apărea odată cu acest transfer.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la conferinţa judeţeană a PSD Gorj, despre Florin Cârciumaru, cel care s-a retras de la conducerea organizației, că este ”preşedintele comunităţii din Gorj şi pentru acest partid, este un om care merită respectul tuturor”, iar despre noul președinte, Mihai Weber, că ”este un prieten bun de-al meu”

  • Florin Cârciumaru (fostul președinte PSD Gorj) este preşedintele comunităţii din Gorj şi pentru acest partid, este un om care merită respectul tuturor.

dragnea weberMihai Weber (noul președinte PSD Gorj) este un om pe care-l cunosc foarte bine, este un prieten bun de-al meu, nu de ieri, de azi, e un om care știe să conducă o organizație, un om cu viziune, deschis și în care s-a investit încredere nu numai de către mine, ci de foarte mulți colegi.

  • Cosmin Popescu (președinte excutiv PSD Gorj) este un bun profesionist, un bun administrator, are o legătură foarte bună cu primarii, e implicat direct și masiv în dezvoltarea județului, în dezvoltarea infrastructurii locale și județene

dragnea gorj conf„Preşedintele comunităţii din Gorj şi pentru acest partid (…) este un om care cel puţin de mine personal va fi sprijinit în continuare în alte proiecte politice pe care poate le vom conveni amândoi sau împreună şi cu Mihai, pentru că este un om care merită să fie respectat, este un om care merită să fie ascultat, este un om de la care ai ce să înveţi. Şi pentru asta vreau să-l mai aplaudăm încă o dată.

I-au dat lacrimile ştiu că aşa se întâmplă, pentru că îi este greu să facă un pas în lateral. Nu face nici un pas în lateral doar predă o ştafetă, dar rămâne tot aici. Unii spun că deciziile se iau la Bucureşti şi că România se conduce de la Bucureşti şi că toate deciziile se iau acolo. Habar nu au! Asta spun cei care nu îşi cunosc ţara, asta spun cei care sunt creaţi în nişte laboratoare sau care sunt crescuţi în eprubete politice.

  • Habar nu au că viaţa reală este la Târgu Jiu, la Reşiţa, la Craiova, la Alexandria, la Giurgiu, la Botoşani, la Bistriţa, acolo unde trăiesc oamenii, a declarat  Dragnea la conferinţa PSD Gorj.

El a amintit că a muncit foarte mult în 2013, când eram viceprim-ministru, împreună „cu un bun prieten”, Vasile Dâncu, să descentralizeze România.

„Am avut piedicile întregului sistem. Dar vă spun astăzi că este un proiect la care eu nu am renunţat, pentru că este un proiect care trebuie să ducă decizia şi mai aproape de oameni, de comunităţi. Nimeni din acest sistem ocult, care încă face rău României nu vrea acest lucru. Ei vor în continuare ghemul de putere la Bucureşti, toţi banii la Bucureşti, toată decizia la Bucureşti. (…) Ei vor ca românii în continuare să trăiască rău. Să trăiască rău pentru a fi supăraţi, să trăiască rău pentru a fi nervoşi ca să poată să pună seminţele urii mult mai uşor. Au ţipat când noi am mărit salariul minim şi, Olguţa, eu îmi aduc aminte că s-a plecat de la 1050, nu de la 1250, din ce ţin eu minte. Au ţipat când am mărit pensiile, au spus că nu avem bani, au spus că este o minciună, au spus că de fapt pensiile scad. De ce îşi urăsc aceşti oameni atât de mult conaţionalii? Pentru că ei nu fac politică pentru oameni. Singurul partid care face politică pentru oameni este PSD. Ei merg tot timpul pe dezbinare şi nu numai acum”, a susţinut preşedintele PSD.

Mesaj pentru ALDE

Dragnea susţine că „toţi lacheii mai vechi şi mai noi din politică, lacheii lui Iohannis n-au decât un singur obiectiv: să mintă, să înjure, să provoace violenţă, şi verbală, şi fizică, să tulbure, să stimuleze ura, pentru ca România să fie în continuare un stat dezbinat şi care să nu aibă o voce puternică, sănătoasă în Europa şi în lume”.

dragnea noua conducere psd gorj„Numai nişte oamenii care îşi urăsc propriul popor pot acţiona aşa. Eu l-am ascultat pe domnul preşedinte de la ALDE, şi-i răspund forte ferm, PSD nu a pus şi nu va pune niciodată, cel puţin în actuala conducere, interesele de partid deasupra intereselor comunităţilor locale sau intereselor publice.

Ceea ce facem noi este de fapt slujirea intereselor comunităţilor locale, intereselor românilor şi a României. Astea sunt obiectivele noastre majore. Deci nu se poate pune problema asta şi nu accept, indiferent de la cine vine, un astfel de sfat otrăvit, pentru că nu este cazul când este vorba de PSD”, a spus liderul social-democraţilor.

Dragnea a făcut aluzie şi la zvonurile privind despărţirea sa de Irina Tănase, pe care le-a dezminţit: „S-a tot vorbit în ultima perioadă despre ce se întâmplă pe Facebook, despre acţiuni, despre minciuni. Da şi bineînţeles, şi Codrin are dreptate. Da, mi-am asumat rolul acesta să decontez tot. Nu-i uşor. Nu-i uşor să ai copiii hăituiţi, fata cu care trăiesc şi pe care o iubesc şi, apropo, domnule Andronic, termină cu mizeriile! Opreşte-te la mine! Lasă-mi oamenii pe care îi iubesc în pace, dacă eşti bărbat! Ceea ce nu cred!

Pro-european, dar respectat

Preşedintele PSD a reafirmat că este pro-european, dar cu anumite condiţii.

psd dragnea„Da, sunt pro-european! Cred şi sunt convins că locul României este în UE. Da, sunt rău pentru vreau să avem drepturi egale.

Adică să fim şi noi respectaţi aşa cum şi noi respectăm pe oricine. Avem acest colţ de lume care este al nostru.

Sunt rău pentru că vreau să cred că este al nostru şi că merităm ceea ce ne-a dat Dumnezeu! Sunt rău pentru că vreau ca resursele României, bogăţiile acestei ţări să fie exploatate şi pentru beneficiul românilor! Ce ar fi trebuit în schimb? Să lăsăm tot, gaze, resurse naturale, să plece din ţară şi să şi aplaudă. Nu ne-ar blestema copiii şi nepoţii noştri că suntem laşi! Dacă pentru asta sunt făcut rău, asta e, sunt rău! N-am făcut rău nimănui, dacă am putut să ajut am ajutat şi voi ajuta în continuare. Poate am făcut greşeli şi sigur am făcut greşeli. Oricine greşeşte, dar vreau să spun în acelaşi timp că nu mai accept, am spus-o deja de ieri de la Reşiţa, ca de la nişte trădători, de la nişte mincinoşi, de la nişte vânzători, unii pentru care am muncit ani de zile şi eu şi dumneavoastră, alţii pe care i-am pus în funcţii şi i-am sprijinit şi care au plecat în urma unor comenzi să dea lecţii de politică, să dea lecţii de românism, să dea lecţii de ce? De minciună. O să primească răspunsuri pe măsură, şi de la mine, şi de la toţi colegii mei, pentru că este suficient. (…)

Mai sunt câţiva, şi sper ca ministrul Cuc să audă şi să înţeleagă, şi nu numai el. Mai sunt câţiva derbedei securişti prin unele ministere, care blochează. România are bani, avem bani şi de ani de zile ne uităm cum stăm cu banii în mână şi nu putem să facem lucrările pe care le-am hotărât, numai invenţii, numai piedici de la instituţii româneşti”, a susţinut Dragnea.

Iulian Ionescu

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare