EXCLUSIV / Prima şcoală de vară a femeilor social-democrate fără Liviu Dragnea – PSD-iştii s-au reunit la malul mării pentru a discuta o serie de decizii importante pentru ţară

Social-democraţii s-au reunit, timp de trei zile, la malul Mării Negre, pentru a discuta o serie de decizii importante pentru ţară.

  • La finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat că nu s-a decis data la care Guvernul se va prezenta în Parlament pentru un vot de încredere, şi nici cine va fi exact preşedintele Senatului în locul „fugarului” Călin Popescu Tăriceanu.

Dăncilă a ieşit cu un mesaj clar: „Nu-mi voi da demisia, majoritatea parlamentară se pierde după o moţiune de cenzură”. Premierul a sugerat totodată că va remania din mers miniştri, dacă aceştia nu vor îndeplini programul de guvernare.”

  • Viorica Dăncila a promis ca va fi un presedinte caruia ii pasa de romani si a adaugat ca nu va ceda in fata adversarilor politici.

Conform modelului consacrat de ani buni, reuniunile conducerilor PSD au debutat cu Şcoala Politică de Vară a Femeilor Social Democrate, care a avut loc timp de trei zile la Pavilionul Expoziţional din Mamaia.

În prim plan a apărut premierul şi preşedintele partidului, Viorica Dăncilă, membră veche a OFSD, care nu a ezitat să dea, în aplauzele prelungite ale sălii, o serie de mesaje către colegele de partid.

Este prima şcoală de vară fără Liviu Dragnea, care făcea cu acest prilej o baie între „subalternele” social-democrate, îmbrăcate în costume populare, în timp ce făcea selfie-uri sau degusta produse tradiţionale îmbiat de acestea.

  • În lipsa lui Dragnea, de această dată, la Şcoala femeilor PSD-iste a avut loc o premieră: de la tribună a condus lucrările chiar o femeie social-democrată cu vechime în partid: Viorica Dăncilă, în prezent preşedinte PSD şi prim-ministru.

viorica dancila„Dragele mele prietene, dragii mei colegi, dragi prieteni, mă bucur să vă fiu alături aici, la Şcoala de vară a femeilor social-democrate de la Constanţa. (…)  În timp ce vorbea Rovana, Mariana, Eugen, Mihai, mă uitam în sală şi mă gândeam câte momente am petrecut împreună, de câte ne-am bucurat, câte deziluzii am avut şi cât de unite am fost de-a lungul timpului. Mă uitam la primăriţa de la Reghin, când îmi spunea, ‘Doamna preşedintă, eu nu cred că mai pot candida’, şi i-am spus, ‘Tu nu eşti un laş, tu eşti o luptătoare, candidează şi vei câştiga!’. Şi a câştigat. Mă uitam la Graţiela, la Aurelia, la colegele cu care, acum douăzeci de ani cred, mergem la pregătire politică, cu speranţa că vom schimba societatea, că vom putea aduce cât mai multe lucruri bune pentru români, că vom putea, prin efortul nostru, prin munca noastră, să ne implicăm şi să reuşim să aducem plus-valoare şi iată că în mare parte am reuşit. Nu am reuşit noi tot ce ne-am propus, dar în mare parte am reuşit.

Ştiu că atunci plecam cu foarte mare încredere, eu candidam pentru primar, alţii candidau pentru consilier local, consilier judeţean. Atunci am pierdut, dar am pierdut o bătălie, nu am pierdut războiul. Am mers mai departe cu mai multă forţă, cu mai multă putere şi am câştigat. Sper ca acest lucru să îl facem şi acum împreună. Îmi aduc aminte de campania electorală pe care am făcut-o cu Marcela Dărămuş într-un sat unde nimeni nu dădea nici o şansă la o femeie candidat şi atunci, cu organizaţia de femei, am mers şi am făcut campanie din casă în casă. Toţi ne spuneau, ‘Vă pierdeţi timpul’, dar am pus atâta suflet şi am crezut în noi şi am crezut în bine şi iată că am câştigat, Marcela.

Îmi amintesc de campania de la Deva pe care am făcut-o cu Natalia, cu Betty, cu Doina, nu am câştigat acolo, din păcate, nu întotdeauna câştigi, dar am câştigat prin sfaturile de la oameni, prin faptul că am vorbit cu cât mai mulţi oameni, prin faptul că am arătat ceea ce vrem noi pentru oameni şi că de fapt ceea ce facem nu facem pentru noi ca persoană, ci vrem să facem pentru societate, vrem să facem pentru români şi pentru România, că noi de fapt nu ne batem un contracandidat, ne batem pentru credinţa noastră că putem să aducem mult mai multe lucruri bune pentru ţară şi că putem să facem multe mai multe lucruri pentru români, că iubim românii, că iubim oamenii, că vrem să mergem în mijlocul lor şi împreună vrem să construim România pe care ne-o dorim cu toţii, atât pentru noi, dar mai ales pentru copiii şi pentru nepoţii noştri.

ofsd dancilaÎmi amintesc de campania de la locale, unde mergeam la mine, în Teleorman, alături de primăriţele mele, de Ionica şi de Florica, şi toţi îmi spuneau, ‘Ştiţi, noi nu votăm aici, avem buletin de Bucureşti’. Şi spuneam, ‘Foarte bine, votaţi-o pe Gabi Firea, pentru că veţi avea un primar bun la Bucureşti’. Sunt foarte multe lucruri de spus şi dacă mă uit în sală, mă uit la Stela, mă uit la Ana Moldovan, mă uit la Felicia, cred că nu a fost judeţ în care să nu mergem la evenimente, în care să nu luptăm împreună, în care să dăm dovadă de corectitudine şi de unitate şi de aceea, chiar dacă colegii mei poate se vor supăra pe mine, credinţa mea şi speranţa cea mai mare luptă este în Organizaţia Femeilor Social-Democrate”, a spus de la microfonul OFSD Viorica Dăncilă, care a anunţat cu acest prilej că va fi un candidat la preşedinţia României care va lupta pentru binele românior, un candidat care nu va renunţa la lupta cu adversarii politici.

  • În subsidiar au mai dat mesaje Mihai Fifor, Eugen Teodorovici, Sorina Pintea, o serie de lideri judeţeni, dar şi primarul Cumpăna, Mariana Gîju, care a oferit mai-marilor PSD o serie de tablouri. Unul dintre acestea, înfăţiişînd un copil care se uita printre două scânduri, a fost oferit preşedintellui executiv al PSD, Eugen Teodorovici.

Dacă reuniunea femeilor PSD-iste a avut loc într-un loc deja „consacrat” perioadei mai multor foşti lideri ai PSD – Complexul Expoziţional Mamaia – Resturantul Diplomatic a fost sâmbătă gazda reuniunii Comitetulu Executiv Naţional al PSD, la finalul căruia mesajul dat de preşedintele PSD a fost unul clar:

„Dacă nu trece remanierea, rămâne Guvernul în forma veche. Deci acest lucru nu presupune schimbarea Guvernului. Majoritatea din Parlament nu mai este reprezentată atunci când trece o moţiune de cenzură, pentru că s-ar putea ca dintre miniştrii pe care eu îi propun, unii să nu fie de acord cu aceste nominalizări ale mele. Dar, atunci când trece o moţiune de cenzură înseamnă într-adevăr că nu mai avem o majoritate în Parlament şi atunci trebuie să ieşim de la guvernare”.

  • O altă concluzie a Comitetului Executiv de sâmbătă a fost anunţul conform căruia preşedintele Klaus Iohannis va fi dat în judecată pentru că a calificat Guvernul ca fiind corupt, încadrarea juridică urmând să fie stabilită ulterior.

Viorica Dăncilă a mai anunţat, printre altele, că nu va avea negocieri cu liderul Pro România, Victor Ponta, pe care îl lasă în „aroganţa şi jignirile lui”.

Reuniunea Comitetului Executiv a fost urmată de o întâlnire a preşedintelui PSD cu senatorii şi deputaţii partidului.

Obişnuiţi de ani buni cu formatul şedinţelor conducerilor PSD, jurnaliştii s-au adunat, încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a lua declaraţii PSD-iştilor. Marian Oprişan, altădată darnic în explicaţii şi chiar în „dezvăluiri”, a intrat pe uşa din dos a restaurantului „Diplomatic”, şi a preferat să zâmbească când a fost întrebat dacă s-a certat în sală cu europarlamentarul Claudiu Manda. Şi alţi lideri care altădată făceau adevărate analize ale situaţiei din PSD au preferat să fugă de jurnalişti, atât la începutul şedinţelor, cât şi la finalul acestora sau să spună sec: „Astăzi nu dau declaraţii!”

Fantoma lui Liviu Dragnea a apărut cumva în finalul conferinţei de presă care a urmat Comtetului Executiv.

dancila dragneaUn jurnalist a întrebat-o pe Viorica Dănciă dacă Klaus Iohannis sau Opoziţia a reuşit să o jignească mai tare decât Liviu Dragnea.

După un zămbet şi mai multe minute de pauză, actualul preşedinte al PSD a răspuns:

„Preşedintele Dragnea nu a ieşit public să jigneacă. Şi nici în particular. Sa ştiţi că nu accept jignirile din partea nimănui şi nici nu jignesc la rândul meu, Eu nu mi-aş permite să jignesc nici măcar un copil pentru că şi un copil are personalitate. (…) Deci jignirile ştiţi foarte bine au venit din toate părţile. (…) Jignirile sunt atributul omului slab, oamenii puternici nu jignesc, au argumente”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare