EXPLICAȚII VIDEO – ÎN PREMIERĂ / Profesorul conferențiar de la ASE, Cristian Socol, demontează un #fakenews – legat de indicatorii macroeconomici ai Romaniei!

Cristian Socol, profesor conferențiar la ASE și economist, a demontat printr-o postare video pe pagina sa de facebook, un fakenews apărut în legătură cu Raportul Fiscal apărut în Monitor FMI pe 2019.

  • ”Demontam un nou #fakenews. Raport Fiscal Monitor FMI aprilie 2019 deci cald.

Necesar brut de finantare – Romania, cu 8%din PIB estimat ptr 2019 este mult sub jumatate fata de cel din tarile dezvoltate si sub media tarilor emergente de 9.9% din PIB. Ungaria are 15.5 la suta iar Polonia 7.9 la suta din PIB.”, a explicat economistul Cristian Socol.

Mai mult decât atât, profesorul Socol a mai recomandat să avem încredere doar în stirile și informațiile economice ”doar daca analiza bazata pe cifre are sursa de documentare indicata astfel incat sa puteti verifica.”

”Sa nu va mirati daca intr un an doi nu veti mai avea deloc încredere în stirile si informatiile economice. Va recomand sa cititi si sa aveti incredere doar daca analiza bazata pe cifre are sursa de documentare indicata astfel incat sa puteti verifica.

Sau mergeti dvs, cautati datele si va faceti propria analiza. In ultima luna am vazut aruncate pe considerente politice #fakenewsuri peste #fakenewsuri, preluate si propagate – din pacate – de jurnale/ platforme economice pe care le consideram profesioniste. Altfel veti fi captati in ceea ce se numeste turma – emotie, nu ratiune.

Azi v am dat un exemplu de fakenews, o sa va mai demonstrez si altele de a lungul timpului. În loc de programe alternativa, primiti minciuni si propaganda. Cand va veti trezi, probabil va fi prea tarziu.”, a mai conchis în postarea de pe facebook profesorul Cristian Socol.

indicatori fmi”Zice ca România are un necesar de finantare ridicat in comparatie cu alte tari din UE.

FMI – Fiscal Monitor, aprilie 2019, paginile 12-15 oricine poate verifica aici https://www.imf.org/…/…/2019/03/18/fiscal-monitor-april-2019

Estimeaza FMI: media tarile dezvoltate 19,1% din PIB

Italia 23,7% din PIB, Belgia 17% din PIB, FRanta 13,5% din PIB, Spania 16,7% din PIB, Portugalia 14,4% din PIB SUA 25,1% din PIB

Media tarile emergente 9,9% din PIB exemple Polonia 7,9% din PIB, Ungaria 15,5% din PIB

Grecia nu e ca nu are loc in tabel.

Sa nu uitam ca vineri analistul economic Adrian Caciu a demontat un alt fake news promovat de Opozitie privind costurile de imprumut ale României – se comparau mere cu pere.”, a mai transmis economistul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare