Facilitățile studenților basarabeni în România: mulți aleg să studieze în București

Un număr important de tineri din Republica Moldova își îndreaptă speranțele spre un viitor strălucit și aleg să vină să studieze la universitățile din România. Majoritatea dintre ei se gândesc și la facilitățile pe care le au aceștia în țara noastră, multe dintre ele simplificându-le hotărârile pentru un viitor mai bun.

Unul dintre punctele favorabile pentru basarabenii care decid să plece de acasă pentru a-și continua studiile la universitățile românești este din partea diplomelor obținute aici care sunt recunoscute la nivel internațional.

De asemenea, ei au o mai mare deschidere spre lumea artei, în cazul în care sunt pasionați de pictură, teatru, dans sau muzică, aflându-se într-un oraș în care își pot desfășura la scară largă pasiunea în diverse evenimente sau activități unde pot fi văzuți de căutătorii de talente.

Mai mult decât atât, studenții basarabeni admiși la instituțiile din România beneficiază de locuri gratuite de cămin și reduceri la anumite teatre, muzee sau alte instituții culturale, mai cu seamă dacă au o bursă oferită de statul român.

O altă experiență de care pot beneficia studenții din Republica Moldova este legată de accesul liber la programe de schimburi de experiență cu studenții străini. Amintim că în România există o gamă largă de astfel de programe de studii.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare