Familia Mariei, gravida care a murit cu zile la spitalul din Bacău, acuză: „Am vorbit cu ea seara și dimineață. A zis ca i s-au uscat buzele de sete și zice, mămică, nu e nimeni aici”

Au fost luate primele măsuri în cazul Mariei, gravida de 38 de ani, însărcinată în 4 luni, care și-a pierdut viața la nici 24 de ore de la internarea în Spitalul Județean de Urgență Bacău. Femeia a fost băgată în sala de operație, după 12 ore de agonie, timp în care starea ei s-a deteriorat masiv. O anchetă uriașă a fost deschisă după ce cazul a „explodat” în presă.  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a primit o sesizare de malpraxis, iar Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În continuare, de moartea femeii atârnă numeroase semne de întrebare. Familia devastată a dezvăluit ultimele cuvinte ale tinerei. „A zis ca i s-au uscat buzele și zice, mămica, nu e nimeni aici”, a povestit mama fetei, sfâșiată de durere, scrie realitatea.net.

Femeia de 38 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Bacău cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap. Deși au constat că sarcina s-a oprit din evoluție, medicii nu au luat măsuri imediate, gravida fiind lăsată să agonizeze timp de mai multe ore, spun rudele femeii.

Potrivit acestora, cadrele medicale au amânat operația gravidei, timp în care starea ei s-a deteriorat vizibil. În schimb, medicii i-ar fi spus femeii că trece printr-o cădere nervoasă, asta în vreme ce ea se plângea de durei de burtă.

Soțul femeii caută acum o explicație pentru moartea acesteia și îi acuză pe medici de neglijență. Bărbatul a povestit vacarmul prin care a trecut acesta în ultimele clipe de viață.

Sfâșiată de durere, mama Mariei a declarat, la rândul său: „Cu zile a murit. Am vorbit cu ea seara și dimineață. A zis ca i s-au uscat buzele și zice, mămica, nu e nimeni aici”.

Conducerea unității medicale se apară. „Se întâmplase un avort spontan și nu a mai fost necesară intervenția chirurgicală pe zona ginecologică. S-a administrat tratament adecvat și cu toate acestea la ora 2.00 s-a instalat primul stop cardio respirator. Iar dimineață după ora 6.00 s-a instalat al doilea stop cardio respirator”, a spus Aurela Țaga, director medical la Spitalul Bacău.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare