Fermierii din R. Moldova au blocat PTF Leuşeni – Albiţa; ei o cheamă la discuţii pe Maia Sandu

Fermierii moldoveni au blocat vama Leușeni – Albița, principalul punct de trecere de pe frontiera dintre România și Moldova. Aceștia staționează cu utilaje agricole, pe ambele sensuri ale drumului, împiedicând atât ieșirea, cât și intrarea în Moldova, scrie cotidianul.ro.

Poliția Republicii Moldova a transmis un mesaj în care le recomandă șoferilor să evite vama Leușeni și să opteze pentru alte puncte de trecere a frontierei.

Nemulțumirile acumulate de fermierii moldoveni sunt mari, după doi ani în care și-au vândut mărfurile sub prețul de producție. Aceștia cer demisia ministrului Agriculturii al Republicii Moldova, Vladimir Bolea, considerându-l principalul vinovat de dezastrul în care a ajuns agriucultura moldovenească. Majoritatea fermierilor moldoveni sunt în faliment după ce au contractat credite de la bănci sau întreprinderi de micro-finanțare, iar dobânzile au explodat.

„Am decis să blocăm vama Leușeni, pe perioadă nedeterminată. Solicităm să vină la discuții prim-ministrul Moldovei, președintele Parlamentului și doamna Maia Sandu. Accesul spre vamă este blocat în totalitate. Am cerut întrevederi, soluții, dar n-am fost auziți. Din păcate, suntem nevoiți din disperare să recurgem la acesmenea măsuri. Credeți-ne, că nu ne bucură să venim să protestăm. Nu este bucuria noastră cea mai mare. Populația o să ne înțeleagă, dar înainte de a ne critica, puneți-vă în locul nostru”, a declarat Sergiu Stefanco, unul dintre fermierii prezenți la protest.

Acesta susține că, în următoarele zile, este posibil ca și alte puncte de trecere a frontierei dintre Moldova și România să fie blocate de către fermieri.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare