Fest(in) pe Bulevard – 34 de spectacole prezentate de nouă teatre în perioada 11 – 24 octombrie

Festivalul de teatru Fest(in) pe Bulevard – ediţia a VIII-a va aduce, în perioada 11 – 24 octombrie, 34 de spectacole prezentate de nouă teatre independente şi de stat, opt din Bucureşti şi Teatrul ‘Toma Caragiu’ din Ploieşti.

‘Vorbim astăzi despre un festival care nu ştim exact dacă va avea loc. Noi sperăm din tot sufletul şi vom merge înainte crezând că va avea loc. (…) Sperăm că totul va fi bine şi acesta este motivul principal pentru care ediţia a opta a festivalului, amânată de anul trecut, se face doar cu participarea teatrelor bucureştene şi a unor companii particulare. (…) Sperăm din tot sufletul să ne vedem cu bine, să vedem spectacole, sunt 34 de spectacole ale unor teatre din Bucureşti, independente şi de stat, la care se adaugă Teatrul ‘Toma Caragiu’ din Ploieşti, care vine în regim de turneu’, a declarat Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea a precizat că doreşte ca festivalul să se desfăşoare cu spectatori, ‘măcar 70%, cât se poate acum’, iar dacă normele sanitare vor impune ca acesta să se amâne, vor putea fi prezentate, pe Zoom, spectacolele lectură şi colocviile programate.

‘Cred, totuşi, pentru că avem nişte spectacole lectură, nişte colocvii programate, că pe acestea vom putea să le dăm măcar în regim Zoom, astfel încât să putem spune că ediţia a opta a fost nu doar pregătită, ci şi împlinită’, a afirmat Marinela Ţepuş.

Managerul a amintit că ediţia din acest an a festivalului are invitaţi atât din ţară, cât şi din străinătate.

Fest(in) pe Bulevard va fi împărţit în zece secţiuni: Zilele Teatrului de pe Bulevard (Premiere în Fest(in)); Criza Pandemiei (Premiere în Fest(in)); MultiArt pentru Deţinuţi (ediţia a XII-a ), la mijlocul lunii noiembrie; Bulevardul Comediei; Întâlniri Teatrale – NottDependent (ediţia a II-a), între 11 şi 14 octombrie; Vedeta de lângă tine (în cadrul Cafenelei lui Repi); lansări de carte/expoziţii; spectacole – lectură; lansarea Programului Teatrul Poesis, în parteneriat cu Teatrul Naţional ‘Marin Sorescu’, Craiova (Premiul special al Senatului UNITER, acordat în cadrul Galei UNITER 2021); colocvii.

Juriul secţiunii competiţionale Criza Pandemiei îi va avea în componenţă pe actorul şi regizorul Emil Boroghină (preşedinte), Oltiţa Cîntec – doctor în Teatrologie, Doina Modola – critic literar şi de teatru, Irina Ionescu – teatrolog, şi Carmen Mihalache – critic de teatru.

Din juriul secţiunii NottDependent vor face parte jurnaliştii culturali Pompilius Onofrei, Andreia Bârsan şi Luana Pleşea.

În cadrul secţiunii ‘Vedeta de lângă tine’ invitaţi vor fi Catrinel Dumitrescu, Victoria Cociaş, Alexandru Jitea şi Mihai Ispirescu.

În secţiunea MultiArt pentru Deţinuţi, ediţia a XII-a, care va avea loc la mijlocul lunii noiembrie, vor fi prezente, din cauza condiţiilor sanitare, doar două spectacole, realizate de persoane private de libertate din penitenciarele Rahova şi Jilava.

‘În acest context pandemic am considerat că ar fi mult mai bine să invităm la festival doar două trupe, de la Penitenciarul Rahova, respectiv de la Penitenciarul Jilava, care vor participa cu 21 de persoane private de libertate. În cadrul acestei ediţii va fi organizată şi o expoziţie cu obiecte confecţionate de persoane private de libertate şi o activitate de tip colocviu având ca subiect incluziunea socială a deţinuţilor în momentul eliberării din penitenciar şi întoarcerii în comunitatea de provenienţă. Aceste manifestări se pot desfăşura doar în condiţii în care există posibilitatea din punct de vedere epidemiologic să organizăm astfel de întâlniri’, a declarat, în cadrul conferinţei, comisar şef de poliţie penitenciară Florin Şerpe.

Festivalul Fest(in) pe Bulevard va fi deschis, pe 11 octombrie, cu spectacolul ‘Sfântul Nicodim de la Huşi’ de Denisa Dogaru, regia Crista Bilciu, producţie a Teatrului de Foc, prezentat la Sala ‘George Constantin’, de la ora 18,00, şi ‘Libretto Impostura’, o colaborare între Matei Lucaci-Grunberg, Sever Bârzan, Radu Dragomirescu, Mariana Gavriciuc şi trupa Jamais-Vu, regia Matei Lucaci-Grunberg,, producţie Caleido, la Sala ‘Horia Lovinescu’, de la ora 20,30.

Potrivit organizatorilor, condiţiile de organizare şi modificările ulterioare ale programului festivalului depind de evoluţia şi de normele pandemice.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare