Filme de Pedro Almodovar sau Michael Cacoyannis – la Cinema în aer liber, în perioada 17 august – 12 septembrie

Filme de Pedro Almodovar, Michael Cacoyannis sau Sean Penn, precum şi un focus Wes Anderson vor putea fi urmărite pe Insula Artelor din Parcul Titan în perioada 17 august – 12 septembrie în cadrul unui nou sezon de Cinema în aer liber, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Evenimentul aduce pe marele ecran 20 de filme, dintre care şase filme noi în Selecţia oficială – program care în fiecare an reuneşte cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate la Cannes, Berlin, Veneţia sau la Premiile Oscar – patru filme în secţiunea Focus Wes Anderson, cinci filme îndrăgite în Retrospectiva Muzica şi Marea şi cinci filme în Retrospectiva Filmului de aventuri.

În Selecţia oficială, publicul va avea ocazia să urmărească ‘Another Round’, în regia lui Thomas Vinterberg, laureat al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin; ‘Falling’/’Ali(e)nare’, debutul în regie al cunoscutului actor Viggo Mortensen, film selectat în competiţie la European Film Awards; ‘The Nest’, în regia lui Sean Durkin. Selecţia oficială aduce pe marele ecran din Parcul Titan şi două titluri care au avut premiera la Festivalul de la Veneţia – ‘La Verite’, o co-producţie Franţa – Japonia, în regia lui Hirokazu Koreeda, şi ‘Les Traducteurs’, în regia lui Regid Roinsard, precum şi ‘Undine’, în regia lui Christian Petzold, film distins cu Ursul de Argint pentru Cea mai bună actriţă şi Premiul FIPRESCI la Berlinale 2020.

A doua selecţie din program aduce în atenţia spectatorilor bucureşteni patru dintre cele mai apreciate filme ale regizorului american independent Wes Anderson. Filmele programate în cadrul secţiunii Focus Wes Anderson sunt ‘Grand Budapest Hotel’, ‘Moonrise Kingdom’, animaţia ‘Fantastic Mr. Fox’ şi ‘Un tren numit Darjeeling’.

Cea de-a treia secţiune, intitulată ‘Muzica şi Marea’, aduce în prim plan cinci filme de autor – ‘Zorba Grecul’, ecranizarea romanului omonim al lui Nikos Kazantzakis, regia Michael Cacoyannis, cu Anthony Quinn, Alan Bates şi Irene Papas în rolurile principale, ‘Rembetiko’ regia Costas Ferris, ‘Volver’ regia Pedro Almodovar, ‘Taverna Soul Kitchen’ semnat de regizorul turc Fatih Akin, şi animaţia irlandeză ‘Song of the sea’ semnat de Tomm Moore.

În Retrospectiva filmelor de aventuri se regăsesc lungmetrajele ‘Into the wild’ în regia lui Sean Penn, ‘Wild’, regia Jean-Marc Vallee, cu Reese Witherspoon în rolul principal, ‘Eat, Pray, Love’, regia Ryan Murphy, cu Julia Roberts şi Javier Bardem, ‘Life of Pi’ Ang Lee, şi ‘Avatar’, regia James Cameron.

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 mp, Cinema în aer liber oferă o calitate a proiecţiei întâlnită în marile săli de cinema ale lumii, precizează organizatorii.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, în condiţii de pandemie. De aceea, accesul în spaţiul de eveniment se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi este condiţionat de efectuarea triajului observational, dar şi de prezentarea unuia dintre următoarele documente: dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve faptul că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare