Firea: Am depus plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan/Daune morale de 100.000 de euro

firea psd bucuresti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că acel consilier despre care Nicuşor Dan a spus că ar fi avut beneficii din cumpărarea Parcului Verdi este membru în Guvernul PNL şi nu mai lucra în Primărie la momentul achiziţiei parcului, afirmând că a depus plângere penală împotrivă lui Nicuşor Dan pentru diseminarea de informaţii false şi calomnioase.

„Am depus plângere penală împotrivă domnului Nicuşor Dan pentru afirmaţiile false şi calomnioase pe care le-a făcut în legătură cu Parcul Verdi: afirmaţii pentru care va trebui să răspundă în faţă justiţiei! Aşa-zisele dezvăluiri bombă sunt doar minciuni şi va dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirmă că ar fi avut beneficii personale în urmă achiziţiei Parcului Verdi este în prezent subsecretar de stat la MDRAP, deci în Guvernul PNL! În plus, la momentul achiziţiei de către Primăria Municipiului Bucureşti a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta nu mai lucra Primăria Capitalei!”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă.

Primarul general cere daune morale în cuantum de 100.000 Euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale şi obligarea de a publica scuze publice prin intermediul mass media – presă scrisă şi televiziune.

„Acest parc a fost achiziţionat la cererea bucureştenilor, au existat nenumărate proteste şi cereri adresate de locuitorii cartierului Floreasca care au dorit amenjarea parcului Verdi că zonă de agrement şi spaţii de joacă. Achiziţia s-a făcut în conformitate cu prevederile legii, în deplină transparenţă cu respectarea principiului cheltuirii eficiente a banului public şi cu votul majoritar al consilierilor generali, inclusiv PNL şi USR! Hotărârile de Consiliu s-au dovedit temeinice şi legale, acest lucru fiind demonstrat şi de faptul că instanţa a respins acţiunea prefectului municipiului Bucureşti care atacase una dintre hotărâri”, adaugă Firea.