Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că a participat la semnarea primelor contracte pentru investiții locale finanțate prin Programul Național “Anghel Saligny”, afirmând că românii vor avea ”o țară ca-n afară”.
”Am participat la semnarea primelor contracte pentru investiții locale finanțate prin Programul Național “Anghel Saligny”. Astfel de lucrări – modernizări de drumuri, rețele de apă potabilă și canalizare sau realizare de poduri – sunt esențiale pentru toate localitățile din România. Vom avea o țară dezvoltată, ca-n afară cum spun mulți, doar prin modernizarea și celei mai mici localități din România. Prin programul “Anghel Anghel” sunt puse la dispoziția comunităților locale aproape 10 miliarde de euro. Primarii și președinții consiliilor județene trebuie să acceseze aceste fonduri pentru a le oferi românilor din fiecare localitate condiții de locuit demne de acest secol. Sunt deja aproape 3.700 de proiecte depuse, iar asta e încurajator”, a transmis Gabriela Firea, pe Facebook.
Gabriela Firea a precizat că primele 9 contracte, cu o valoare a investițiilor de peste 90 de milioane de lei sunt:
✅ Modernizarea drumului județean DJ 74 Bolboci-Cheile Tătarului, din județul DÂMBOVIȚA. Consiliul Județean Dâmbovița a primit o alocare de la bugetul de stat de aproape 10 milioane lei.
✅ Extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare în comuna Lerești, județul ARGEȘ. Primăria a primit de la Guvern aproape 5 milioane de lei.
✅ Asfaltarea și modernizarea drumurilor din două sate ale localității Gura Șuții din județul DÂMBOVIȚA, pentru care comunitatea locală a primit o finanțare de peste 8 milioane de lei.
✅ Modernizarea străzilor Alunului și Corabia din municipiul Craiova, județul DOLJ, cu o finanțare de aproape 1,3 milioane de lei.
✅ Alimentarea cu apă potabilă a comunei Câlnic din județul Albă. Un proiect în valoare de 1,5 milioane de lei.
✅ Modernizarea drumului județean DJ 109P în localitatea Camăr, județul SĂLAJ. Alocarea de la bugetul de stat se ridică la circa 10 milioane lei.
✅ Extinderea rețelei de apă potabilă și înființarea sistemului de apă uzată în comuna Lunca de Sus, județul HARGHITA. Proiectul are o valoare de 21,5 milioane lei.
✅ Construirea unui pod, în valoare de peste 32 milioane de lei, peste râul Someșul Mic, în municipiul Cluj-Napoca.