Firea înființează centre pentru sănătatea femeii – în vederea realizarii screeningului cancerului de san si al cancerului de col uterin

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de ieri proiectul privind infiintarea Retelei Metropolitane de centre pentru sanatatea femeii „Sfanta Agatha”, in vederea realizarii screeningului cancerului de san si al cancerului de col uterin.

Conform unui comunicat de presă al PMB, din reteaua metropolitana va face parte Clinica ‘Sfanta Agatha’ dedicata diagnosticului si tratamentului afectiunilor oncologice ale femeilor, precum si 5 centre medicale ambulatorii

Primarul General, Gabriela Firea: Dorim sa infiintam o retea metropolitana de centre pentru sanatatea femeii „Sfanta Agatha”

gabriela fireaPrimarul General, Gabriela Firea: „Avand in vedere ca incidenta cancerelor de col uterin si a cancerelor de san in stadiu avansat a atins valori alarmante in Romania, acest fenomen fiind cauzat si de faptul ca un procent mic de femei se prezinta la medic pentru screeningul periodic, ne propunem infiintarea unei Retele Metropolitane de centre pentru santatea femeii ‘Sfanta Agatha’.

Din aceasta retea vor face parte Clinica nou-infiintata „Sfanta Agatha”, dedicata diagnosticului si tratamentului afectiunilor oncologice ale femeilor, precum si cinci centre medicale ambulatorii arondate celor cinci spitale aflate in subordinea Primariei Capitalei, care au servicii de obstetrica-ginecologie, iar acestea vor oferi femeilor analize si tratamente gratuite.

Cele cinci spitale sunt: Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sirbu”, Spitalul Clinic „Filantropia”, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” si Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, Spitalul Clinic „Sfanta Maria”.

Nota:

  • Cancerul de col uterin este al 4-lea cel mai intalnit cancer in lume
  • 7,5% din totalul cazurilor din Europa provin din Romania, unde sunt diagnosticate anual 4.343 de cazuri.
  • Incidenta, in Romania, este de 3 ori mai mare decat media la nivelul Comunitatii, cu cea mai mare mortalitate din Europa, de 14,2 la 100.000 de femei.
  • Doar 23% dintre femei si-au facut in ultimii 3 ani testul Babes Papanicolau.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare