miercuri, mai 25, 2022

Firea: Susţin egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi/Violenţa şi hărţuirea la locul de muncă, intolerabile

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat că susţine egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, afirmând că sunt necesare o implicare „mai mare a femeilor în decizii”, dar şi combaterea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă.

„Susţin egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi! În fiecare an, începând cu anul 2015, ziua de 8 mai este marcată drept Ziua naţională a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi înseamnă drepturi egale la locul de muncă, protejarea femeilor de abuzuri, de violenţe şi de orice tip de cruzime. Suntem aici pentru a le sprijini pe femei şi nu ne dăm bătuţi în această luptă”, a afirmat Gabriela Firea, pe Facebook.

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţ luptă deopotrivă pentru combaterea discriminării bazate pe gen şi contribuie, prin politicile şi programele avansate, la intensificarea gradului de conştientizare al cetăţenilor privind egalitatea de gen, a mai spus Firea.

„Ca ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, port un dialog constructiv constant atât cu reprezentanţii marilor federaţii sindicale din România, cu patronatele şi cu organizaţiile neguvernamentale pentru a îmbunătăţi legile. Este importantă asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, implicarea mai mare a femeilor în decizii, dar şi combaterea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, fapte intolerabile. Susţin necesitatea semnării şi ratificării, în cel mai scurt timp posibil, a Convenţiei nr. 190 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru eliminarea discriminării şi hărţuirii din lumea muncii şi a Recomandării nr. 206”, afirmă ministrul.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner