Florin Cîțu: Ne menţinem obiectivul aderării României la acest spaţiu de liberă circulaţie

Vecinătățile europene de la Marea Neagră la Balcanii de Vest şi nu numai trebuie avute ca prioritate pentru realizarea obiectivelor de politică externă, a afirmat premierul Florin Cîţu la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române (RADR), potrivit Agerpres.

„Nu pot să omit importanţa avansului în direcţia consolidării rezilienţei alături de partenerii estici ai UE. Din acest punct de vedere, un astfel de curs este esenţial şi pentru Republica Moldova, unde noile condiţii politice sunt cât se poate de favorabile. Vă rog să continuaţi să pregătiţi şedinţa comună de Guvern pe care o vom avea în scurt timp, astfel încât să se desfăşoare cu rezultate substanţiale pe sprijinul procesului de reformă asumat de noul guvern de la Chişinău”, a afirmat şeful Executivului.

El a evocat, în intervenţia sa, câteva dintre obiectivele politicii externe române.

A punctat că „rămâne esenţială funcţionarea optimă a spaţiului Schengen, iar importanţa reformării sale, având în vedere obiectivul unei Uniuni mai reziliente, a devenit cât se poate de evidentă”. „De aceea, o sa menţinem obiectivul aderării României la acest spaţiu de liberă circulaţie”, a arătat el.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare