Florin Roman: În doi ani, Guvernul a împrumutat țara cu 20 de miliarde de euro

Vicepreședintele PNL, Florin Roman, a declarat, joi, că executivul PSD-ALDE a împrumutat România cu 20 de miliarde de euro, iar pe fiecare român cu 1.006 euro.

„În ultimii doi ani, guvernul de stânga PSD-ALDE a împrumutat România cu 20 de miliarde de euro și pe fiecare român cu 1006 euro. Numai în primele 9 luni ale acestui an, Dragnea a îndatorat România cu 9,8 miliarde de euro. Este răspunsul oficial al guvernului Dancilă la o interpelare pe care am adresat-o Ministerului de Finanțe.

Toate aceste împrumuturi, care împovărează generațiile viitoare, sunt contractate într-o perioadă în care România are creștere economică și în care nici un proiect de mare infrastructură nu este pornit. Practic, lunar, guvernul de stânga PSD-ALDE se împrumută cu circa 1 miliard de euro pentru a plăti pensii și salalarii, în condițiile în care investițiile au scăzut la un nivel istoric”, a declarat Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Florin Roman a spus că încă un miliard de lei pe lună se duc pentru dobânzile pe care le generează datoria publică.

„Românii trebuie să știe că plata salariilor unor categorii de bugetari, a pensiilor se face pe seama unor împrumuturi extrem de împovărătoare care vor fi plătite de noi toți. Până azi, plătim un “credit” de 1.006 euro, fiecare român, de care nu ne-a întrebat nimeni, dacă îl vrem sau nu.”, a spus Florin Roman.

„Pentru ca fiecare român să înțeleagă unde ne duce Dragnea, fac precizarea ca în perioada crizei economice, guvernul Boc a contractat cel mai mare credit din istoria României: 12,95 miliarde de euro, bani care au intrat în vistieria BNR și la care nu s-a umblat. Atunci România înregistra o scădere economică uriașă, de minus 8%. PNL îi solicită lui Liviu Dragnea sa pună capăt acestei situații inacceptabile și sa nu mai pună biruri pentru români, fără să-i întrebe”, a conchis deputatul, Florin Roman.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare