Formarea unui guvern de coaliție în Germania, blocată de „divergențe serioase“ între conservatori și social-democrați

Angela Merkel

Cancelarul federal german, Angela Merkel, a avertizat că există încă „divergenţe serioase“ între formațiunile implicate în negocierile pentru formarea unui guvern de coaliție – blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială) și Partidul Social Democrat (SPD).

Angela Merkel a făcut această declarație vineri, în contextul în care era de așteptat ca negocierile dintre cele două părți să se încheie duminică seară sau, cel târziu, la începutul săptămânii viitoare.
„Avem încă multe de făcut“, a declarat cancelarul federal în fața presei. „Sper că vom reuşi, însă problemele nu sunt încă rezolvate“, a adăugat șefa conservatorilor.
Și liderul SPD, Martin Schulz, a apreciat că „există încă multe de negociat pentru a ajunge la un acord“.
Potrivit presei germane, principalele subiecte asupra cărora cele două părți nu reușesc să se pună de acord sunt reprezentate de piaţa muncii şi de sistemul de sănătate.
Germania a intrat într-o perioadă de incertitudine politică după alegerile legislative federale din data de 24 septembrie, în urma cărora niciun partid nu a reușit să obțină majoritatea parlamentară.